Hopp til innhold

«Let’s move the world»

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

2011 WAVEDette er slagordet til ekspedisjonen WAVE som nå turnerer Sentral-Europa. Med et fascinerende utvalg av elektriske kjøretøy – ikke bare elbiler. Mange av dem er så spesielle at det norske Vegdirektoratet vil rive seg i håret.

 

2011 WAVE2011 WAVE – the World Advanced Vehicle Expedition – er satt i gang av Louis Palmer. Med Solartaxi ble han første mannen som har kjørt jorda rundt på solenergi. Deretter arrangerte han ZERO Race, som var første elbilløpet som presterte å komme jorda rundt på 80 dager.

2011 WAVE har en omstendelig reiserute i Sentral-Europa. Starter i Paris og ender i Praha. Da er de også over noen fjellpass, f.eks. som på dette bildet hvor en sjåfør hopper av lykke over å være på 2.435 moh.

WAVE kjørerute2011 WAVE er en to ukers tur som begynte 11.september og kommer i mål førstkommende søndag. Formålet er ikke å komme raskest fram, men å vise hva som er mulig å få til med elektrisk kjøretøy og promotore idéen om å erstatte fossilt drivstoff med fornybart. Derfor er det lagt inn en rekke besøk til regjeringer, firmaer, skoler og også steder som er interessante for deltakerne. Litt koselig er dette helt sikkert! For å øke spenningen (he-he) har de en del konkurranser innlagt, f.eks. fart, kjørelengde, energieffektivitet og design.

WAVEDet var 20 påmeldte team fra Tyskland, Tsjekkia, Sveits, Østerrike, Storbritannia, India, USA og de Forente Arabiske Emiratene. Sørgelig nok ingen fra Norge. Egentlig litt pinlig, vi som synes vi er europamestere i elbil. Men for å si det sånn, her er det mange elektriske kjøretøy som ikke Vegdirektoratet i Norge ville klappa for. Det er noen av de fremste innovatørene som viser seg fram. Likevel, vi finner også mer tradisjonelle elbiler som C-ZERO, Tesla, Reva og Think.

Vi har en norsk deltaker med i servicemannskapet. Den mytiske superentusiasten «Electrolux» fra elbilforumet vårt. Vi håper å få en rapport om hvordan han opplevde rundturen.

Nedenfor er en video fra starten i Paris. Vi anbefaler også å besøke nettsiden til 2011 WAVE. Ikke minst mange flere morsomme elektriske kjøretøy, men også en daglig blogg.