Hopp til innhold

Mer enn et råskinn av en elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

White ZombieEn gammel klassiker til glede for nye lesere: White Zombie. Verdens kvikkeste «street legal» elektriske bil. Tesla Roadster bruker du til søndagsturen. Electricity kicks gas!

0-96 km/t på 1,8 sekunder. Ja, den er i 100 km/t mens du såvidt rekker å si 1,8 sekunder. I løpet av 400 meter når den over 200 km/t før den passerer målsnøret. White Zombies verdensrekord på en ¼ mile er nå 10,258 sekunder.

 

White Zombie

I mange år har den knust kjedelige Porscher, Corvetter og Camarroer. Konkurrentene har fått hakeslepp på dragstripa.

John Wayland, eller «Plasma Boy» som han kaller seg, har siden 1994 skrudd på en gammel Datsun 1200 fra 1972. Ikke lenger så veldig aleine. Nå er det et team som gjør hva de kan for å propagandere elbil gjennom å utnytte råe elektriske strømmengder. Tall som 300 hestekrefter, 2.000 Ampere, 355 V, to el-motorer skrudd sammen (jo, de kan ryke – se bildet med litt ild), torque på over 1.000 Nm og variasjon mellom bruk av bly- og litiumbatterier.

Vi kan vel si at den har et godt startmoment. Det var det med at elbiler har god kraft fra første omdreining. Du kan sjøl leke deg litt med Audiene og BMWene når du får grønt lys. Det er en liten zombie i de fleste av oss elbilister?

White ZombieGreit å ha bilen litt strippa sånn at vekta ikke hindrer for mye av akselerasjonen. Og som de skriver, varmeapparat trenger de ikke: «The tires get pretty hot and smoke a lot!». Sånn som når de på «EV Awareness Day» underholder publikum med burnout og såpass kraftig røyk at politiet dukker opp.

Noen som spør om kjørelengden. Eh, er det poenget? Joda, den skal klare sine nærmere 150 km ved bykjøring og litt lenger på highwayen.

Festlig er det og White Zombie er ikke ferdig utvikla. Neste mål er å komme ned på 9-tallet for antall sekunder på standarddistansen ¼ mile. 259 tusendeler raskere må den bli. De aller, aller kjappeste spesialbygde dragsterbilene med flammer ut av rompa er nede på 4-tallet. Den raskeste elbilen har klart såvidt under 8 sekunder. Men det var ikke en modifisert vanlig bil med skilter sånn at du også kan kjøre til butikken med den.

Sjekk ut White Zombie – bedre enn Beat for Beat på fredagskvelden. Men mor deg først med den forholdsvis nye videoen. NB! Ingen fra Statens vegvesen bør trykke på playknappen – gå heller for gullrekka på TV Sealed

Mersmak? Her er en 10 minutters video med mer prating av Plasma Boy.