Hopp til innhold

Mjøsen og omegn Elbilforening stiftet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøsen og omegn ElbilforeningLørdag 25.august ble Mjøsen og omegn Elbilforening stiftet på Lillehammer i strålende solskinn, og interesserte strømmet til. Noen meldte seg til og med inn.

De to elbil-entusiastene Dag Høiholt-Vaagsnes og Eivind Falk utgjør det først styret i foreningen. Begge stilte med hver sin elbil ved etableringen som skjedde på Stortorget i Lillehammer. Tilstede var også Snorre Sletvold fra Norsk Elbilforening. Han hadde kjørt fra Oslo i elbil. På det meste var det hele fire elbiler som skinte om kapp ved ladestasjonen på Stortorget.

– Vi har som mål å øke andelen av elbiler på Lillehammer, sier Eivind Falk. Den kompakte byen vår er skreddersydd for bruk av elbil. Etter hvert har det også kommet flere ladepunkter. Både Lillehammer kommune, Maihaugen og Strandtorget skal ha ros for satsingen på miljøet gjennom å etablere nye ladepunkter og oppstillingsplasser for elbil på Lillehammer. Også i resten av regionen ser vi at ønsket om en mer miljøvennlig transport fører til at det legges til rette for elbil. Mjøsen og omegn Elbilforening vil være en pådriver for å legge til rette for elbil i regionen vår, og vi har som mål å øke andelen elbiler betydelig.

– Selv om vi har fått noen nye medlemmer i foreningen vår i dag, er det fortsatt god plass til flere, sier Dag Høiholt-Vaagsnes, før han setter i gang med å demonstrere elbilen for en forbipasserende kar som ikke legger skjul på at han godt kan tenke seg å legge om til elbil.

– Må man ha elbil for å være medlem i foreningen?, spør vi. Nei, det holder at du er interessert og ønsker og drømmer om å bli elbilist, sier Eivind Falk.

De tre elbilentusiastene Eivind Falk (f.v), Snorre Slettvold og Dag Høiholt-Vaagsnes skinte om kapp med solen foran elbilene sine på Stortorget.

Mjøsen og omegn Elbilforening

Foto: Tonje Falk