Hopp til innhold

Nå bestemmer hele landet i Elbilforeningen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten 60 elbilister droppet det fine været for heller å bidra til å bestemme retningen for Norsk elbilforenings arbeid.

Anledningen var årsmøtet forrige lørdag. Møtet ble avholdt i forbindelse med landsrådet i Asker, som pågikk fra fredag til søndag.

– En av de viktigste sakene som ble vedtatt, var innføringen av representativt demokrati. Det betyr i praksis en betydelig styrking av lokaldemokratiet, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

Årsaken til dette grepet er at Elbilforeningen har vokst kolossalt de siste årene.

Samme forslag ble fremmet på fjorårets årsmøte, men ble da nedstemt. Siden har flere nye lokallag kommet på plass, blant dem Oslo/Akershus og Vestfold/Telemark, og flere er under etablering. 

Primærkilden for ladbare kjøretøy 

– Vi gjør dette fordi vi nå er Norges nest største bilorganisasjon, med over 20.000 medlemmer. Ved å ha driftige lokalforeninger over hele landet, kan vi hjelpe medlemmene der de bor, og ta tak i aktuelle problemstillinger, sier Bu. 

 Foreningen har også meislet ut en ny strategi for arbeidet fremover. 

– Vi skal framover ta sikte på å være dem naturlige kilden for kunnskap og kompetanse på ladbare biler i Norge. 

Landsrådet, som altså inkluderte årsmøte, ble avholdt på Quality Hotel Leangkollen i Asker. Og selv om maten og utsikten fikk mye skryt, var det flere som påpekte at muligheten for å lade elbil ennå ikke er god nok på det historiske hotellet. 

Sterkere rustet enn noen gang

– Jeg er veldig fornøyd med at så mange tok turen til årsmøtet, fastslår Bu. 

Hun forteller at det er ganske store endringer som gjøres i en organisasjon som vokser så fort som Elbilforeningen gjør. 

Med nye vedtekter, ny strategi og foreningens første vedtatte politiske program står Norsk elbilforening sterkere rustet. 

– Dette trenger vi for å ivareta Elbilforeningens rolle som Norges viktigste organisasjon for elektrisk mobilitet.

Det valgte hovedstyret

Valgkomité

Vedtektskomite