Hopp til innhold

Nå kommer Smart-prisbombe

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elektrisk Smart ForTwo er på vei til Norge, og med en helt annen prislapp enn vi til nå har sett blant bruktimportene.

– Eksakt dato er ikke satt, men introduksjonen er ikke langt unna. Beslutningen om å ta inn bilen til Norge ble tatt helt i starten av forrige uke, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge, Christoffer Nøkleby.

Slik forklarer han at modellen nå først kommer til Norge, sju år etter første utgave kom på markedet og halvannet år etter at tredje generasjon ble lansert.

– Det har vært kapasitetsutfordringer i produksjonen, og mange store markeder har ønsket modellen. Vi har til nå ikke hatt prioritet, sier Nøkleby.

– Det til tross for at Norge er verdens beste elbilmarked?

– Ja, vi er fremdeles små selv om elbilmarkedet i Norge er stort.

Kan kjøpes med 22 kW-ombordlader

Smart kommer med batteripakke på 17,6 kWh og er standardutstyrt med ombordlader på 3,3 kW. I Norge vil den dermed få en startpris på 129.900 kroner, og blir trolig svært konkurransedyktig for dem som ønsker en liten, toseters elbil (som med sine 2,7 meter dog er litt for lang til å tverrparkeres).

Det, i motsetning til elektriske Smart-utgaver som er tatt inn via parallellimportører, inntil nylig med priser opp til 200.000 kroner. Den elektriske utgaven ble introdusert i juni 2012.

blogg-20141120-smart 2 800

I tillegg finnes en mulighet til å gjøre pakken enda bedre, ved å bestille Smart med 22 kW ombordlader. Med denne vil ladetiden bli rundt tre kvarter.

Laderen vil gi et prispåslag på 20.000-25.000 kroner, og det snedige ved laderen er at den kan håndtere effekten samtidig som den er liten og nett. Den klare fordelen er selvsagt at minibilen, som har et oppgitt forbruk på 1,5 kWh/mil, dermed lett kan tilbakelegge lengre distanser.

– Vi tror den er konkurransedyktig, og er veldig spent på responsen den vil få i det norske markedet. Det er kult at vi nå har to spennende elbiler å tilby, sier Nøkleby.

Prisen kan etter det elbil.no erfarer også bli enda litt bedre.

PS. I skrivende stund ligger ni brukte Smart Electric Drive på finn.no med priser mellom 135.000 og 189.000 kroner.