Hopp til innhold

Nå ladestøtte også i Akershus

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

StikkontaktEn gledelig nyhet om at fylkeskommunen gir støtte til idrettslag og friluftsorganisasjoner som vil etablere ladestasjoner for elbiler.

 

Akershus regner seg som elbilfylke nr 1 i Norge. Foruten å ha det høyeste antallet elbiler, ønsker de å bli fylket som tilrettelegger best gjennom en god infrastruktur.

I juni vedtok fylkestinget å avsette 25 millioner kroner til et miljøfond med vekt på gjennomføring av klimatiltak i Akershus. Flere tiltak er for å støtte utbygging av infrastruktur for ladbare motorvogner.

Ladestasjon LosbyIdrettslag og friluftsorganisasjoner har nå mulighet til å søke om støtte til etablering av ladepunkt i tilknytning til ulike anlegg i fylket. Totalt er 1 million kroner avsatt og hvert ladepunkt (stikkontakt) kan støttes med inntil 20.000 kroner. Denne støtten vil i de aller fleste tilfeller innebære fullfinansiering av utbygging. Målet for Akershus er gjennom dette prosjektet å etablere minst 50 ladepunkt for elbiler ved idrettsplasser i Akershus.

Støtteordningen innebærer at aktører som ønsker utbygging av ladestasjoner, må forplikte seg til å reservere areal for el-motorvogn og drifte ladestasjoner i minst to år. Det anbefales å gjøre parkeringsplasser med ladepunkt tilgjengelige for brukere/publikum. Men noen plasser kan også reserveres for egne ansatte.

Ladepunktene kan leveres med lås og nøkkel, slik at de bare kan brukes av personer med standardnøkkel som Elbilforeningen leverer til elbilistene.

Vi tok en kjapp tur innom NOBIL og fant tre ladestasjoner som tilhører kategorien som vil få støtte. Det var ikke mye. Ei heller har vi bilde av dem, men disse er allerede på plass: Nannestadhallen, Bakkeløkka flerbrukshall Nesodden og den største på Idrettsplassen Oppaker. Derimot har vi et bilde av ladestasjonen på Losby gods, sånn rett ved golfbanen som både er litt idrett og friluftsliv.

Sporty elbilister i Akershus som vil benytte seg av denne muligheten til å få finansiert ladestasjon, kan ta kontakt med Daniel Molin, Avdeling for næring og miljø.

1. november 2011 er fristen for å melde interesse for utbygging.

Vi minner også om støtteordningen til Oslo kommune.