Nissan-hurtigladere nå for alle

Fortum

Birger N. Haugs fire hurtigladestasjoner i og rundt Oslo inngår nå i Fortums Charge & Drive nettverk. Det gjør disse enklere tilgjengelig for alle elbilister.

I år har de fire Nissan-forhandlerne bytta ut hurtigladeutstyret. Midlertidig har de stått åpne og vært gratis å benytte – først og fremst for deres egne kunder. Noe som ikke kunne fortsette. I stedet for å lage sitt eget system eller å ha sitt eget ladekort, har Birger N. Haug bestemt seg for å samarbeide med Fortum for at hurtigladerne skal bli enklere tilgjengelig for alle elbilister:

  • Du kan betale ved å bruke SMS, kr 2,50 pr minutt ut året og kr 3 fra neste år.
  • Du kan få Fortums ladebrikke gratis tilsendt. Ved bruk av den koster det kr 2,50 pr minutt også neste år, og du får all bruk på en efaktura månedlig. Fortum har sagt at det i hvert fall i første halvår 2014 ikke skal være kostnader tilknyttet å disponere ladebrikken.
  • Hurtigladerne på Birger N. Haug på Risløkka, Rud og Follo er åpne døgnet rundt, på Lillestrøm bare i butikkens åpningstid.
  • Ved trøbbel er servicetelefonen hos Fortum tilgjengelig døgnet rundt.
  • Fortum vil også sende sanntidsdata slik at du kan se på statusvisninger om laderne er ledig/opptatt og i drift.

Fortum Birger N. haug– Dette er en flott dag for Fortum, sier Jan Haugen Ihle og fortsetter: – I Oslo-området får vi doblet tilbudet vårt til elbilistene. Fra å ha hatt fire hurtigladere i Stor-Oslo, kan vi nå tilby et nettverk av åtte hvor det er enkel tilgang og en fleksibel betalingsmodell som vi har oppfatta elbilistene har tatt vel i mot. Trenger du kun 5 minutter med hurtiglading for å komme hjem, betaler du ikke for mer enn du bruker.

– Før jul vil Fortum ha en hurtigladestasjon til i drift på Liertoppen (CHAdeMO og AC 22 kW Type 2), og så skal tre lokasjoner i Østfold åpnes 18.desember. Der vil vi tilby CHAdeMO, Combo og AC 22 kW Type 2. I januar skal vi på McDonald’s i nordgående løp på Furuset, ha en ny stasjon operativ med CHAdeMO og AC 22 kW Type 2.

– Så det er nevnt, vi har dessuten fått Nissan-forhandlerne Buskerud Bilsenter og Vesterålen Bil inn i Fortums nettverk. Gjennom at vi kan tilby gode betalingsløsninger og overvåking, hjelper vi til med å gjøre andres hurtigladere enklere tilgjengelig for alle elbilister.

– Det er storveis at Birger N. Haug, som vel må være verdens største forhandler av Nissan LEAF, velger en løsning som hjelper alle elbilister som kan bruke CHAdeMO-løsningen for hurtiglading. Det vil være interessant å se om ikke dette øker lønnsomheten i investeringen forhandlerne må gjøre i hurtigladere, slik at flere hurtigladere kan komme opp, avslutter Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive, som på bildet ovenfor står til høyre, til venstre er Jan Bogen fra Birger N. Haug Follo.