Hopp til innhold

Noe det ble mer av i oktober: Regn og elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

blogg20121102-oktobersalg-160Elbilene fortsetter sin fremvekst i trafikkbildet også i oktober. Nissan LEAF har nå klatret til 13. plass av Norges mestselgende biler.

Etter en særdeles sterk september med salg av rene elbiler på over 5 prosent av det totale nybilsalget, så kunne man kanskje forvente en stagnasjon i oktober.

Resultatet viser at vi har gått fra formidalbel vekst til normal vekst. I oktober er elbilens andel av det totale nybilsalget. 3,4 prosent. Som i skandinavisk, europeisk og verdensmålestokk er helt unikt.

blogg20121102-oktobersalg-360Den trettende mest solgte bilen i Norge er elektrisk, og heter Nissan Leaf. 277 solgte Leaf kan Nissan notere seg for i denne måneden. Med dette tallet er de bare 46 unna å nå 2000 biler hitill i år. Nissan Leaf er merkets mest solgte modell også denne måneden.

Totalt ble det solgt 421 nye el-personbiler i oktober. 144 av disse er fordelt på de tre merkene Citroën, Mitsubishi og Peugeot.

Totalt er det registrert 3404 nye elbiler hitil i år. Det er en økning på hele 138 prosent fra samme periode i fjor.

Statistikken viser også at det registrert 4 nye el-varebiler. Som er nedgang fra i fjor, så her blir det mye å hente inn fremover.

Disse tallene inneholder kun nyregistrerte biler fra norske forhandlere. Trolig er det også importert 20-30 nesten nye elbiler i perioden, utenom de ordinære importørleddene.