Hopp til innhold

Nok en elbilvinner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault Kangoo Z.E.Elbilene går fra triumf til triumf. LEAF ble sensasjonelt verdens bil i 2011. Nå har Renault med Kangoo Z.E. tatt hjem prisen som Van Of The Year 2012.

22 europeiske journalister spesialisert på kjøretøy for lett varetransport, valgte den elektriske Kangoo framfor f.eks. de tradisjonelle konkurrentene Iveco Daily, Fiat Ducato og VW Caddy. Ikke bare fordi den er et nullutslippskjøretøy – som absolutt telte positivt, men også på grunn av elbilens praktiske og økonomiske fordeler.

Juryens leder uttalte:
– Med Kangoo Z.E. gjør Renault den elektriske varebilen mulig å benytte for den normale, europeiske varebilbruker, og gir dermed et stort bidrag til redusert miljøbelastning, en av de viktigste utfordringene for dagens varedistribusjon.

For ikke å begrense lastekapasiteten i den elektriske utgaven av Kangoo, er batteriene plassert under gulvet. Elbilen kommer i to lengder og tre versjoner, inkludert også som femseter.

Den europeiske prisen uten merverdiavgift starter på €15.000. Det er under 120.000 norske kroner – så slipper vi også denne avgiften i Norge. Batteriene leies for ca 570 kroner eksklusiv mva, men batterileie er ikke uten mva i Norge. Prisenforutsetter 36 måneders leietid og 10.000 km (det siste antar vi må være pr år?). Hva som blir prisene i Norge, er slett ikke sikkert. Nok noe dyrere også på grunn av nødvendige tilpasninger til vinterklima. F.eks. kan vi håpe på en dieselvarmer, noe som er praktisk i en varebil.

Allerede er det også godkjent en del ombygginger til spesielle formål: pick-up, ambulanse og termotransport.

Vi gratulerer Renault med seieren og gleder oss over at den kommer til Norge. Men vi må være litt tålmodige. Den er neppe her før neste høst, sannsynligvis i kun noen få hundre eksemplarer. Mon tro om vi står bak den franske Posten i køen, de skal ha 15.000 elektriske varebiler. For produksjonen er igang.

Her er et par tidligere artikler om Kangoo Z.E. på elbil.no:

Renault Kangoo Z.E.