Hopp til innhold

Norge inspirerer før klimatoppmøtet COP21

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag starter FNs klimakonferanse COP21 i Paris. Nissan LEAF-eier Trond Arve Wasskog fra Son har hovedrollen i ett av oppspillene. Se video!

Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu og Oslo kommunes elbilansvarlige, Sture Portvik, er også intervjuet i filmen.

Norge framholdes som et skoleeksempel i filmen, der det påpekes at nesten all energien i nettet kommer fra fornybare kilder. Filmen søker også å fortelle verden hvorfor Norge ble verdensledende på elbil, og hva som er gjort for å få 70.000 elbiler på veiene: 

Ren elektrisk skytteltransport 

90 nye ladepunkt er også satt opp i forkant av klimakonferansen. Disse skal sørge for renest mulig strøm til de 200 elbilene, fra Nissan og Renault, som skal benyttes under konferansen. Så mange elbiler er aldri tidligere blitt benyttet i forbindelse med en internasjonal konferanse.

I filmen om dette (under), framholdes Norge igjen som skoleeksempel på overgangen til transport med sterkt redusert fotavtrykk.

Skysstjenesten med elbiler forventes å tilbakelegge 400.000 kilometer i løpet av de to ukene konferansen varer. 

Renault-Nissan-alliansen opplyser at mange av de best lokaliserte ladepunktene vil gjøres tilgjengelig for publikum etter COP21.

PS. Du finner mer om Renault-Nissan-initativet ved å følge denne lenken.