Hopp til innhold

Norges første utrykningselbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF brannbil«Elbilene så gode som de har blitt idag, så kan jeg ikke skjønne at de ikke kan brukes til mer enn det de brukes til. Spesielt da offentlige etater.»

Utsagnet stammer fra overbrannmester ved Drammensregionens brannvesen, Robert Kjærstad-Petterson. Han legger like godt til: «Dette er den nyeste og beste vi har i bilflåten vår».

 

OverbrannmesterElbilen er en Nissan LEAF som er utropt til det som må være Norges første elbil godkjent som utrykningskjøretøy. Med blålys. Men i god elbilånd er sirenen droppa. Lydløse som vi liker å være.

Litt skepsis kan overbrannmesteren fortelle at det var:«Vi er jo en spesiell type mennesker, vi brannmenn. Og har ikke bilen masse hestekrefter og motordur så telles det ikke som bil, mente mange av gutta. Men etter å ha kjørt bilen, har de blitt veldig positive til den.»

Det er NRK Buskerud som skriver om Norges første elbil med blålys. Artikkelen anbefales. Ikke kun fordi Elbilforeningen uttaler seg der, men det er en ganske artig videosnutt. Sjekk f.eks. slutten av videoen hvor fem staute brannmenn får plass i LEAFen. Lett som bare det.