Hopp til innhold

Norsk-nederlandsk samarbeid om elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederlandske elbilister vil gjerne lære av Norsk elbilforening. Nå er den historiske samarbeidsavtalen med Vereniging Elektrische Rijders underskrevet.

AMSTERDAM (elbil.no): – Vi har mye å lære av det Elbilforeningen har gjort i Norge, sier Eric Beers, styreleder i Vereniging Elektrische Rijders (VER). Organisasjonen holder nå på å etablere seg, og styret i VER teller i dag seks personer. Per i dag har de ingen ansatte, men de har sett med interesse på hvordan Elbilforeningen har klart å bygge seg opp i løpet av de siste årene. – Vi deler gjerne våre erfaringer, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. Det er stor internasjonal interesse knyttet til Elbilforeningens arbeid og erfaringer, og det er mange land som ønsker å høste erfaringer fra det norske elbileventyret. Men det er første gang det er undertegnet en slik forpliktende samarbeidsavtale mellom to elbilorganisasjoner.

Vil styrke den europeiske elbilforeningen

Etter Norge, er Nederland blant landene i Europa som har størst elbilsalg – og hvor markedet er størst i vekst. Den underskrevne avtalen understreker at begge landene leder an i Europa når det gjelder salg, antall ladepunkter, ulike offentlige støtteordninger og andre incentiver. Det understrekes i samarbeidsavtalen at de to organisasjonene også skal samarbeide for å hjelpe eiere av elektriske biler med kunnskap, erfaringer og konkrete produkter for å bidra til at elektriske transportmidler også blir mer tilgjengelig i markedet. Både Elbilforeningen og Vereniging Elektrische Rijders er medlemmer av AVERE, den europeiske elbilforeningen. Nå tror de at samarbeidet mellom Nederland og Norge vil styrke også arbeidet internt i AVERE.

Hovedpunktene i avtalen