Hopp til innhold

Ny elektrisk kvikkas i salg

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

sigmund eriksenEn av de gamle traverne i bransjen kan presentere en nyhet i det norske markedet. Enviro Elbilsalg er i gang med italienske Tazzari Zero. Sigmund Eriksen kan fortelle oss litt om kjøretøyet og hva som skjer i Norge.

I det siste tiåret har Enviro Elbilsalg sammen med Think og Elbil Norge (nå Pure Mobility) vært en av de «3 store» på det norske elbilmarkedet. Grovt regna har disse tre selskapene tatt hver sin tredjedel av markedet, men i de siste par åra med litt konkurranse fra Reva.

Siden oppstarten av Enviro i 2003, tipper vi 6-700 franske elbiler har entret det norske markedet, hvorav Sigmund og Enviro utvilsomt står for brorparten. I en periode var det tett mellom trailerlassene med Peugot 106, Citroen Saxo og noen varebiler. Kjører du «Electric avenue» idag mellom Asker og Oslo, ser du fortsatt horder med blå og hvite småbiler i kollektivfeltet.

Enviro har hatt et godt servicetilbud på bilene de solgte og et svært omfangsrikt delelager. Men historien med de franske elbilene er på hell, som Sigmund Eriksen påpeker, nå begynner bilene å bli såpass gamle at det er for risikofylt å ta flere inn til Norge. Produksjonen var i perioden 1997-2003. Så servicebiten lever i beste velgående. Hva har da den erfarne elbilselgeren Sigmund bestemt seg for å satse på? Etter å ha tråla markedet for muligheter?

Vi tok en tur til Lier for å testkjøre italienske Tazzari Zero, sjekke mulighetene for å kjøpe en og høre hva Sigmund har å fortelle.

tazzari zero

 

Så Sigmund, hva er det du skal selge nå?

– Tazzari er en typisk bybil og gir deg en skikkelig gokartfølelse. Men den kan også brukes til lengre distanser og kan holde en fart på opptil 100 km/t på motorveien. Jeg har selv kjørt Tazzari fra Drammen til Gardermoen. Det er 120 km, og det var en utmerket service på Gardermoen med gratis parkering og lading. Men det må sies, dette er først og fremst en bybil og egnet for nærpendling, så neste gang tar jeg flytoget.

Joda, fart og spenning har utvilsomt Tazzari Zero. Det fikk vi selv erfare. Kjøretøyet har fire fargerike knapper på dashboardet for å velge kjøremodus.Trykker du på en av knappene når du kjører, skifter også moduset da. Du kan velge mellom den blå forsiktighetsknappen for glatt/vanskelig føre, den grønne bymodusknappen med økonomisk kjøring og maksfart 65 km/t, den gule knappen som er normalmodus og en rød knapp som er til, for å bruke Sigmunds ord, «grisekjøring». Ja, de fargerike knappene var faktisk et ganske festlig leketøy.

Hva skjer i Norge med Tazzari framover?

– Siden januar har Enviro hatt en demobil. Den er fra produksjonsoppstarten og er også litt å regne som en prototyp. Vi har brukt mye tid på egen testing og foreslått forbedringsforslag for å takle kjøreforholdene som er mer krevende i Norge enn i Sør-Europa. Dette har blitt godt mottatt på fabrikken. Derfor er vi blitt klare for å selge elbilen og lar potensielle kunder nå få prøve den oransje demobilen som vi har.

– I midten av september kommer første leveransen fra Italia. Deretter skal vi få inn flere jamt og trutt, men det er et begrenset kvantum som er tilgjengelig i år. Vi jobber hardt for å skaffe til veie et større volum neste år. Derfor må det foreløpig påregnes 3-4 måneder leveringstid. Men testkjøre og bestille  – det kan du gjøre idag!

Med din lange erfaring og kjennskap til mange ulike elbiler, hva vil du kort trekke fram med Tazzari Zero?

– Sagt med 3 hovedpoeng: Riktig utseende, riktig teknologi og riktig pris.

Så hvem står bak dette kjøretøyet?

– Tazzari Group er et 45 år gammelt industriselskap med mange aktiviteter. Selskapet har betydelige ressurser. Erik, en av hovedeierne har dyrket Zero fram som sin lille baby og putta noen av de barnslighetene som tilhører gutter og raske biler. Men samtidig har han den kjærligheten og entusiasmen som må til for å løfte dette fram. Tazzaris satsing på elbil er langsiktig. Idag kjører de kun en produksjonslinje, men har plass til fire linjer så snart de er klare for det.

Hva slags kunder forventer du å få til Tazzari Zero?

– Som alltid vil kundene være vanlige folk som skal på jobb. Men det er opplagt at dette også er kjøretøyet for den som virkelig ønsker å ha en oppmerksomhetsvekker og ikke minst ha det gøyalt!

Takk, takk Sigmund. Mer detaljer om Tazzari Zero kan du lese på «Elbiler idag», under kjøpsveiledningen vår for elbiler eller ved å besøke italienerne.