Hopp til innhold

Ny styreleder i Elbilforeningen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Espen Hauge er valgt som ny styreleder i Elbilforeningen. Han er tidligere styremedlem og en erfaren elbilist.

 

Espen har kjørt elbil i ti år: Gammel Think, gammel Buddy, ny Buddy, Peugeot 106 Electric, ombygd elektrisk Toyota Pickup, ny Think, og nå til slutt Nissan LEAF.

Opptatt av framtiden

Som småbarnsfar er Espen Hauge opptatt av at framtiden for den oppvoksende generasjonen. Han har stor tro på elbiler som den beste teknologien for nullutslipp i transportsektoren. Som tidligere lokalpolitiker er han over snittet samfunnsengasjert. Til daglig jobber Espen Hauge som direktør for forskning og utvikling i GE. Så den tekniske innsikten burde det ikke være mangel på hos styrelederen.

Motivasjonen for å bidra som styreleder i Elbilforeningen kommer fra interessen for miljøpolitikk og teknologi, men også for det spesielle miljøet blant elbilistene.

– Mitt første møte med Elbilforeningen var et par år etter at jeg hadde kjøpt min første elbil. Siden den gang har jeg blitt veldig glad i den stadig voksende familien som bidrar til å drive elbilsaken framover, sier han.

Bidra til videre elbilsuksess

Som styreleder ønsker han å bidra til å bygge videre på elbilsuksessen i Norge. Selv om det kan bli vanskelig å toppe resultatene Elbilforeningen har oppnådd de siste årene.

– Vi gir oss ikke før majoriteten av bilparken er elektrisk, sier han.

Elbil har til nå blitt sett på som en smal nisje, men det er ikke Espen Hauge enig i.

De aller fleste er enig i at vi trenger ren luft i byen, mindre støy, spare energi og å løse klimaproblemer. Da er vi faktisk avhengig av en hurtig innfasing av elbiler.

– Vi skal være høyt og lavt og bygge allianser og spre dette budskapet, hos presse, politikere, bedrifter, organisasjoner, universiteter og skoler, mannen i gata, unge og eldre, og ikke minst vaktmestere, smiler han.

Styret i Elbilforeningen

I tillegg til Espen Hauge som styreleder, består styret i Elbilforeningen av:

Vararepresentanter er Eivind Falk og Ståle Langolf.

Snorre Sletvold går av frivillig som styreleder, men fortsetter som generalsekretær og dermed daglig leder i Elbilforeningen. Styret ser det som naturlig at rollene som styreleder og daglig leder skilles.