Hopp til innhold

Ny styreleder i Elbilforeningen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snorre SletvoldPå årsmøtet 6.juni valgte Elbilforeningens medlemmer ny styreleder. Hvem ble det?

Alle på møtet var enige om at Snorre Sletvold, 38 år, skal være ny styreleder i Norsk Elbilforening. Snorre har bakgrunn fra miljøbevegelsen. Nåværende arbeidsgiver er Norges Miljøvernforbund, i yngre år var han aktiv i Natur og Ungdom, fortsatt er han styremedlem i Bilkollektivet i Oslo, og han har de to siste åra vært tilknytta Elbilforeningens styre. Snorre har vært elbilist i sju år med 90.000 km på hjula. Men på selve dagen han ble styreleder, måtte han levere inn skiltene på sin elektriske Peugot Partner som hadde takket for seg. Noen han tidligere har skrevet en liten epistel om. Månedskort er kjøpt, men vi har tro på at Snorre snart kjører elektrisk igjen.

 

Snorre SletvoldHvorfor vil du være styreleder i Elbilforeningen?

– Dette er en høvelig utfordring etter å ha jobba i miljøbevegelsen i mange år. Og i tråd med de siste års saksfelt som har vært innenfor samferdsel. Jeg synes det er viktig med en elektrifisering av veitransporten fordi dette reduserer lokale utslipp, støy og klimautslipp. Selvsagt er det spennende for meg med nye utfordringer.

Hva vil du gjøre for Elbilforeningen?

– Jeg vil jobbe for å sikre brukerinteressene, herunder å beholde insitamentene som er etablert. Offentlig sektor og bedrifter må satse mye mer på bruk av elbiler. Vi må ha videre utbygging av normallading og raskt få et landsdekkende nett av hurtigladestasjoner. Det er også viktig at en forening utvikler goder som bidrar til at medlemmene har direkte nytte av å være med.

 

Nytt navn – samme forening

I styret har Snorre fått med seg 6 medlemmer, hvorav 3 av dem er tidligere styreledere. Så kontinuiteten er god. Og bestanden av syvende fedre i huset er nok noe Snorre skal få merke. Men Snorre blir den første som er leder i Norsk Elbilforening. Årsmøtet vedtok enstemmig å forenkle navnet. Derfor er navnet Norstart en saga blott (og vi slipper å fortsette forklaringene for det navnet). Lykke til Snorre!