Hopp til innhold

Ny verdensutstilling for elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EVS26EVS er verdensutstilling, konferanse og møteplass for alle som er interessert i elbiler, hybrid- og brenselscellebiler. I mai neste år går dette av stabelen i USA.

 

 

 

Slagordet for arrangementet i Los Angeles 6-9.mai 2012 er vakkert nok: Great Minds Think Electric

Arrangør er WEVA (World Electric Vehicle Association) som blant annet består av europeiske AVERE hvor Norsk Elbilforening er medlem. Vertskapet er den amerikanske motparten Electric Drive Transportation Association (EDTA).

EVS26Utstillingen kombineres med en stor konferanse som samler deltakere fra næringslivet, politikken, teknologimiljøer og vitenskapsfolk. Fra hele verden skal det komme foredragsholdere som vil presentere siste nytt innenfor alt relatert til elbil. En spennende arena for nettverksbyggere.

Utstillingen skal samle hundrevis av produsenter av el-kjøretøy, batterier, elektrokomponenter, infrastrukturleverandører m.m. Du får også sjansen til å ta en prøvetur av siste nytt på Ride & Drive & Charge.

Ca hvert halvannet år avvikles EVS, og arenaen skifter mellom Europa, Asia og Amerika. I mai 2009 gikk EVS24 av stabelen i Stavanger, i fjor i Kina. Historien strekker seg helt tilbake til 1969 og vi har kommet fram til EVS26. Nummer 27 blir i Europa igjen – i Barcelona.

Utstillingen og kjøretøyaktivitetene har variert med svingningene i interessen for alternative drivstoff. Nå har denne interessen eksplodert. Så det er grunn til å ha forventninger til EVS26. Arrangementet preges av hvilken verdensdel som er valgt. Da er ikke USA uinteressant. Der satses det hardt på alt som har med elektriske kjøretøy å gjøre.

Les mer på hjemmesiden til EVS26. Programmet for konferansen er under arbeid. Men det er allerede mulig å se at en del utstillere har meldt seg på.