Hopp til innhold

Nytt om hurtiglading og eltaxi

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EltaxiNye allianser dannes for å få fart i hurtigladinga. Transnova forlenger søknadsfristen med en måned. Det skjer litt på eltaxifronten – også i Norge!

 

 

 

Proxll har valgt seg leverandør av hurtigladere

Salto og Proxll samarbeider nå om å bygge ladestasjoner. Både i Norge og Danmark vil Proxll utplassere og følge opp ladestasjoner levert av Salto, produsert av SGTE.

Hurtiglader STGE– Vi har produktene Proxll behøver for å komplettere sortimentet sitt. Vår hovedkompetanse ligger på produktutvikling, mens Proxll har solid erfaring med det kommersielle aspektet, samt med installasjon, drift og vedlikehold av elbilladere, forteller Hedda Heyerdahl Braathen i Salto Ladestasjoner AS, som i noen måneder har vært aktive med å presentere sine løsninger basert på fransk teknologi. Dette er ladestasjoner med CHAdeMO-løsning og kan brukes av Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-ZERO, Peugeot iOn og Nissan LEAF.

– For oss betyr dette at vi blir en totalleverandør for ladeinfrastruktur til elbilmarkedet. Med Salto som drivkraft for produktutvikling vil vi til enhver tid kunne tilby de mest oppdaterte løsningene, som blant annet hurtigladere tilpasset det nordiske klimaet, sier Rune Langeteig, som er direktør for samferdsel i Proxll.

Salto-laderne Proxll vil utplassere i løpet av de kommende månedene, vil du kunne ta i bruk på steder som Statoil på Økern i Oslo, Mosseporten og Hamar.

Søk Transnova om støtte

Transnova har satt av 3 millioner for å støtte de første utbyggingene av hurtigladestasjoner i Norge. Det gis opptil 55% kostnadsdekning, maksimalt 200.000 kroner pr ladepunkt. Søknadsfristen er forlenga til 7.juni. Vi vil tro at den økte aktiviteten rundt hurtiglading, f.eks. lanseringen av Ishavsveien og Lyses utbygging, vil få flere aktører på banen slik at Transnova får søknader om gode prosjekter. Les mer om programmet hos Transnova.

Sverige har fått hurtiglader med eltaxi

Eltaxi

Vi gleder oss over at Sverige har fått sin første eltaxi og hurtigladestasjon på flyplassen Arlanda utenfor Oslo Stockholm. Noe som bør kunne inspirere taxinæringen i andre land. Det er Swedavia, Taxi 020, Scandic Hotel og Mitsubishi som samarbeider om dette. Fortrinnsrett til taxien får gjestene til Scandic.

Trønderprosjekt med eltaxi og hurtiglader

Gøran Vollan i NTE / EV Power opplyser til elbil.no at de i disse dager forbereder en søknad på hurtigladepotten til Transnova for å gjøre det mulig å innføre flere eltaxier i regionen. Sammen med Avinor, Stjørdal Taxi, TrønderTaxi og Green Highway (E14-strekningen Trondheim – Sundsvall) planlegges etablering av 4 hurtigladere for taxi samt et antall ladere mellom Trondheim og riksgrensa. På svensk side av denne korridoren er det allerede etablert en hurtiglader.

Norges første eltaxier (Think) er allerede i drift i Trondheim i regi av TrønderTaxi /Ecotaxi. Nå kommer det større elbiler som egner seg for flere passasjerer og mer bagasje. Disse kan hurtiglades ved hjelp av CHAdeMO-løsningen, og vil gjøre det mulig å kjøre mye lenger. Etter foreløpig planer skal det plasseres to hurtigladere på Værnes og to i Trondheim, avslutter Gøran Vollan i NTE / EV Power.