Hopp til innhold

Nytt elbilsenter på Fornebu

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbilsenter FornebuPå historisk grunn dras i gang et nytt elbilsenter med et variert utvalg av elbilmodeller.

Vi kan trygt si at Acar har valgt å åpne elbilsenter på historisk grunn. Lokalene i IT-Fornebu var i sin tid fylt av entusiastiske og håpefulle Think-medarbeidere. Den gangen gikk det til slutt ikke så bra. Men nå om dagen er det nok en langt enklere oppgave å selge alle salgs el-kjøretøy, enn å utvikle og produsere slik som Think forsøkte seg på.

Det er Acar, med 5 år som parallellimportør av kjøretøy, som samler elbilaktivitetene sine på Fornebu. Allerede har Acar vært aktive importører av LEAF og trillingene, cirka 200 er så langt solgt.

Acar har bestemt seg for å samle elbilaktivitetene i Elbilsenter Fornebu. Det skal være merkenøytralt og fylles med elbiler, el-sykler, ladekabler samt ladestasjonsutstyr fra Salto. Ja, de garanterer at det skal være den beste kunnskap om elbil på ett sted.

Det loves også åpningstilbud for alle produktene. Samt at Elbilsenter Fornebu er så omtenksomme at de gir alle kundene Elbilforeningens velkomstpakke og ett års gratis medlemskap. Slik som alle seriøse aktører i elbilbransjen nå gjør.

Elbilsenter Fornebu

Vi har tatt en kjapp prat med Svein Henning Danielsen, mannen bak Acar, om tankene de har med denne satsinga.

Hvorfor gjør dere dette?

– Vi har lokalisert elbilsenteret på Fornebu fordi dette er på den siden av byen hvor vi har størsteparten av kundene. Slik kommer vi nærmere dem. Vi er merkenøytrale for å kunne tilby en bredde av elbiler. Elbilsenteret skal tilby det som kunden vil ha – ut ifra hva som passer etter bruk og behov.

Hvor stort skal senteret være?

– Vi har 300 m2 inkludert plass til kurs og events. Til stede skal det være en demobil av hver modell vi har. Greit å bestille prøvekjøring på forhånd slik at vi er sikre på at den er inne – og ikke minst fullada.

Renault ZoeHvilke kjøretøy har dere foreløpig i salg?

– Nå har vi Renault Fluence, Zoe, Twizy og Kangoo Z.E., samt Nissan LEAF og Smart Fortwo ED. LEAF selger vi godt av, folk har en tendens til å velge det som er mest kjent og tryggest. Mest spennende om dagen er Zoe med de utfordringene den har. Mye nysgjerrighet, men ennå ikke så mye av salg av den. Foreløpig er det så langt solgt 4 av Zoe.

Siden dette er parallellimport utenfor de vanlige kanalene, hvordan sikres garantien?

– Nissan LEAF og nye elbiler fra Renault leveres med 5 år / 100.000 km full fabrikkgaranti på både batterier og kjøretøy. Dette sikrer at kundene i Norge kan være trygge på å handle fra oss. I motsetning til LEAF og Zoe, leveres bare Fluence som brukte demobiler, der er ikke garantien like god. Vi har heller ennå ikke løst det for Smart.

Hvor får vi service på elbilene fra Elbilsenteret?

– For LEAF er det service hos vanlige Nissanforhandlere. For Zoe som ennå ikke er offisielt i Norge gjennom vanlige kanaler, skal vi finne en løsning som gjør at kundene får en god service hos oss.

Hvordan ordnes det med batterileia for elbilene som har det?

– Ved kjøp av en Renault kan du få 3 års batterileie inkludert i prisen. Etter 3 år termineres kontrakten med oss, noe som også kan gjøres underveis, og da kan bileieren ha leasingavtalen direkte med finansieringsselskapet. Alternativt kan du velge vanlig fakturering pr måned etter satser like de Renault Norge har.

Hvor konkurransedyktige er prisene?

Elbilsenter Fornebu– Ganske bra, vil jeg si. Alle kan sjøl sjekke det ved å henvende seg til de vanlige bilforhandlerne eller ta en titt på finn.no.

Vi ønsker Elbilsenter Fornebu lykke til med satsingen. De er en aktør som bestreber seg på å være først ute med elbilnyheter, så vi vil ikke forundres om det etterhvert kommer flere modeller vi har på vent under Elbiler som kommer? 

På bildet til høyre står daglig leder Veronica Brødsjømoen sammen med noen av el-kjøretøyene du kan prøvekjøre og kjøpe på det nye senteret. Ennå ikke så mye informasjon å finne på hjemmesiden, men det ser ut som Elbilsenter Fornebu er mer aktive på Facebook.