Hopp til innhold

Nytt ladehotell i Oslo

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Radisson Blu Hotel Alna tilbyr nå lading for konferanse- og hotellgjester med elbil. Hotelldirektør Olav Brommeland vurderer selv å bytte til elbil.

Fire flunkende nye ladeuttak med opptil 11 kW effekt skal gi gjester nok påfyll med strøm i løpet av oppholdet.

– Vi har fått god hjelp av Elbilforeningen underveis og starter med fire ladepunkt for å få erfaring og teste behovet før vi eventuelt ruller ut flere ladestasjoner, sier Brommeland.

Hotellet er miljøfyrtårn og ønsker derfor å tilby lading til de gjestene som kjører utslippsfrie biler.

– Det er flott at stadig flere hoteller tilbyr lademulighet for sine gjester. Det gjør det enklere å være elbilist. Nå kan enda flere bruke elbil på konferanser og ferie, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

Gjester som vil lade elbilen sin må i første omgang låne en ladebrikke i resepsjonen for å starte lading. På sikt ønsker hotellet å få til en enklere løsning for tilgang og betaling. Hotellet tar 40 kroner per lading for å dekke strømkostnader. I tillegg til parkeringsavgift på 25 kroner per time (maks 250 kroner).

De fire ladeplassene har Type 2-uttak hvor du trenger en egen ladekabel. Hvis du ikke har kjøpt en enda, er det mulig å få låne en ved henvendelse i resepsjonen.

Ladeplassene er reservert for ladende biler. Det oppfordres til å flytte bilen når ladingen er ferdig hvis det er praktisk mulig, slik at andre kan få tilgang. Innen april blir ladetilbudet utvidet med to nye ladepunkt utenfor hotellet i tillegg til de fire i parkeringshuset.