Hopp til innhold

Om dødsulykken

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

G-Wiz chrashIfjor høst kræsja en elektrisk G-Wiz med en Skoda og elbilisten døde. En av de få dødsulykkene vi har hatt med elbil. Nå er det litt mer info om årsaken.

Det var mye som gikk galt under den tragiske dødsulykken med elbil i London, hvor en forholdsvis kjent, kvinnelig forsker ble drept.

 

G-Wiz chrashUlykkeskjøretøyet G-Wiz (hva Reva kalles i England) ble svært deformert i kollisjonen. Denne elbilen, registrert som firehjuls motorsykkel, har tidligere fått kritikk for sikkerhetsnivået etter at TopGear og britiske myndigheter foretok hver sin kræsjtest. Da ble det gjort tekniske endringer for å forbedre egenskapene. Men det gjaldt neppe denne versjonen som eieren hadde hatt en stund.

Informasjon som nå framkommer, blant annet fra de etterlatte, forteller at føreren snakket i mobiltelefon. Hun brukte heller ikke sikkerhetsbelte. Da blir det flere feil på en gang. Det får vi håpe alle bilister kan lære av for å unngå flere triste, fatale hendelser. Enten vi bruker små bykjøretøy eller større, velutstyrte elbiler: