Hopp til innhold

Om elbilister, båtfolk og det motsatte

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagens gjesteskribent Frode Østnes trekker paralleller til livet på sjøen når han, ikke uten glimt i øyet, lufter litt spontan elbilfrustrasjon til ettertanke.

KOMMENTAR: I fare for å fremstå som det jeg er, nemlig en gretten gammel gubbe, noe for øvrig også Trygve Hegnar har blitt på lederplass i Finansavisen stadig oftere, har jeg noen tanker å dele med mine felles elbilister. 

Som båteier gjennom veldig mange år har man jo sett at det finnes båtfolk og folk i båt. Hvorfor dette er av interesse blant elbilister, kommer jeg snart tilbake til. Men når man er på sjøen treffer man mennesker som hilser og smiler, som løper til og tar imot når man skal fortøye og som genuint prøver å gjøre dagen din hyggelig. 

Båtfolk kalles disse. 

Så har man egoistene som fortøyer longside selv om man skal fortøye med baug mot brygge, snur ryggen til når andre skal fortøye og som halvplaner gjennom middagsbukta en hyggelig lørdag i fellesferien. 

Folk i båt kalles disse.

Ødelegger for de ryddige

I snart ett år har jeg eid en elbil. Halleluja hvor jeg er frelst, og i dag leverte jeg den hos Tesla Skøyen for service. For å komme tilbake til jobb i Oslo sentrum tok jeg det nest beste i min bok, nemlig 13-trikken. Jeg satt og tittet ut på flotte bygninger i ambassadestrøket på beste Oslo vest mens jeg passerte opptil flere fulle reserverte parkeringsplasser for elbiler. Ikke en eneste bil ladet

Dette er sikkert de samme folkene jeg ser parkerer på reserverte elbilplasser på Ikea, kjøpesenter og andre ladeplasser rundt om i Norge i helgene – uten ladekabel. Dette er sikkert de samme som presser seg fram i kollektivfeltet mens de blinker med lysa til bussen og som gir fingeren til drosjesjåfører. 

Nei, denne gruppa er ikke elbilister. Dette er folk i elbil, dette er mennesker som kjører en elbil for å utnytte fordelene, men som ikke har satt seg inn i hva det vil si å være elbilist. Dette er de som ødelegger for oss som er elbilister.

Snart skal jeg ta 13-trikken tilbake til Skøyen. Da skal jeg heller nyte utsikten og ikke irritere meg over de som sperrer ladeplassene.

Enig eller uenig med Østnes? Bruk kommentarfeltet! (Dette innlegget ble først spontanpublisert i Facebook-gruppa til Tesla Owners Club Norway.)