Hopp til innhold

Ønsk deg en ladestasjon for elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LadestasjonDet er fortsatt mulig å påvirke hvor de nye ladepunktene i Oslo kommer dette året. Del dine drømmer med kommunen.

 

Oslo kommune viderefører satsingen på ladestasjoner for elbiler. Etter å ha bygd 400 ladepunkt over 4 år, fortsetter tempoet med 100 i året.

I 2012 ligger Bymiljøetaten litt bak skjema. Mange av plassene er allerede planlagt, men det er fortsatt rom for å komme med idéer og ønsker. For budsjettet til 100 nye ladepunkt skal brukes opp!

Det gjenstår plassering av ca 20 nye ladepunkt. Bymiljøetaten ber pent om tips fra elbilister. Noe som er suverent. For vi brukere bør være de nærmeste til å kjenne behovet. Men da må vi være kjapt ute.

LadestasjonBefaringer og leting etter strøm pågår kontinuerlig. Foreløpig er følgende steder identifisert, uten at de er 100% verifisert, så forandringer kan komme:

Kommunen ser at bruken av ladestasjonene er så høy at de nye med en gang settes opp med 4 reserverte elbilplasser. Som regel bli disse ganske raskt tatt i bruk, og for naboer i bygårder som vurderer elbil, føles det kanskje tryggere å kjøpe hvis det er 4 plasser i gata og ikke bare 2 som hele tida blir stående opptatt.

Først og fremst er strategien nå å dekke ladebehovet til folk som bor i byen. Det vil si flere stasjoner rundt omkring i bydelene framfor større pendlerplasser i sentrum. Men mange av ladestasjonene som brukes av bybeboere om kveld / natt, er også flittig brukt av folk som på dagtid er på jobb i byen. Ikke så uvanlig i mange områder med kombinasjon boliger og kontorer.

Vi avslutter med ordene til Bymiljøetaten som samarbeider så godt med Elbilforeningen:
Synspunkt og innspill tas imot med takk!

Nedenfor er en oversikt over ladestasjonene kommunen så langt har satt opp.
Legg inn forslag til nye i artikkelens kommentarfelt.


Vis Ladestasjoner – Public charging stations in Oslo i et større kart