Hopp til innhold

Oppdatert kjøpsveiledning for elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blogg100819oppdatkjoptazzariI begynnelsen av juli lanserte NAF/Forbrukerrådet/Norstart kjøpevettregler for elbil. Inkludert en elbilmatrise som nå oppdateres med to nye elbiler som starter med bokstaven T. Hvilke?

I agurktida fikk kjøpsveiledningen litt oppmerksomhet, bl.a. fra Dagbladet og NRK. Resultatet var at det i sommermåneden juli var over 1.000 nedlastninger av elbilmatrisen. Slett ikke verst. Det viser at det finnes mange potensielle elbilister i det ganske land.

Tesla Roadster har nå kommet inn i matrisen. Norge har ikke en autorisert forhandler, Danmark har nærmeste Teslakontor. Men vi har to seriøse aktører i henholdsvis Oslo og Bergen. Nå er det 25-30 spreke Roadstere i Norge – og flere er på gang.

Helt ny i markedet er Tazzari Zero. En italiensk, tøft designet kvikkas som en erfaren elbilaktør starter å selge denne høsten. Vi kommer meget snart tilbake med mer informasjon om dette.

Gå til kjøpsveiledningen med oversikt over tilgjengelige elbiler. Ved siden av hva du skal tenke på når du velger deg elbil, finner du nyttige detaljer om priser, minimum kjørelengde, forventet batterilevetid, batterikostnader og råd fra leverandørene har som godkjent informasjonen. Litt mer nyansert enn det som er i reklamebrosjyrene.