Hopp til innhold

Oslo er kåret til beste elbilby i Europa

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges ambassadør til Sør-Korea, Torbjørn Holthe, mottok i dag prisen på vegne av Oslo kommune under den internasjonale elbilkonferansen EVS28.

GOYANG (elbil.no): – The European E-Visionary Award går til Oslo. Med den utrolige innsatsen Oslo og Norge har gjort for elbilen, ble vi nødt til å velge Oslo som Europas beste by for elbil i 2015.

Det sa presidenten i The European Association for Electromobility (AVERE), Joeri de Ridder. Han delte ut prisen på vegne av World Electric Vehicle Association (WEVA) klokken 06.00 i dag, norsk tid (klokken 13.00 i Sør-Korea).

– Det er en stor glede for meg å motta denne prisen på vegne av Oslo, Norges hovedstad og min hjemby. I Norge har hovedfokuset vært å gjøre elbilen til det rette valget for landets innbyggere. I dag er elbilene rimelige både i innkjøp og bruk, sa Holthe.

WEVA består av AVERE, EVAAP (Electric Vehicle Association of Asia Pacific) og amerikanske EDTA (Electric Drive Transportation Association). Årlig deles det ut pris til en by fra hver organisasjon på vegne av WEVA.

I 2015 gikk prisen til Oslo, Sacramento (California, USA) og Jeju-provinsen (Sør-Korea). Les om prisen og tidligere vinnere her.

– Har følt oss litt som rockestjerner

– Elbilforeningen ser på prisen som en stor ære, og mener det er fortjent at Oslo nå får denne utmerkelsen. Oslo var tidlig ute med å satse på ladeinfrastruktur for elbiler, og har holdt tempoet oppe gjennom de siste årene, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.Hun er tilstede sammen med foreningens styreleder Espen Hauge, som forøvrig også er visepresident i AVERE.

– På vegne av både Elbilforeningen og AVERE vil jeg gratulere Oslo så mye med prisen, og jeg håper den gir inspirasjon til videre satsing på elbil, uttaler Hauge.

– Vi har vært tilstede på hele konferansen og har følt oss litt som «rockestjerner». Det er stor interesse for det som skjer på elbilfronten i Norge, og vi blir trukket fram som eksempel i alle sammenhenger. Vi har også presentert den norske elbilpolitikken og resultater fra årets undersøkelse blant elbilister (7.780 svar) i to ulike foredrag, sier Bu.

Se video: Derfor er Oslo verdens elbilhovedstad

 

Bakgrunn for prisen