Hopp til innhold

Politielbil, hurtigstrøm og god sommer!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politielbil Nissan LEAFSannelig har vi oppdaga nok et lands politi som satser på elbil. Dessuten, bør Lillestrøm skifte navn, og hva er det vakreste navnet til nå på en hurtigladestasjon?

Vi fortsetter «serien» med nyheter om byer og land hvor politiet tar elbil i bruk. Tidligere er det nevnt og sett elbiler i byer som Roma, Porto og Berlin. Og på toppen av det hele, politiet i USA som bruker en Think. Da må alt være mulig.

 

Politielbil Nissan LEAFDet er Portugals politi som har gått til innkjøp av 8 Nissan LEAF. Nå skal riktignok disse primært brukes i opplæringsøyemed. Men fullt utstyrt med blålys og dekor.

Spørs om vi ikke må intensivere kampanjen for å få det norske politiet til å elektrifisere seg. Av andre har de fått noen skikkelige skyllebøtter for å være vanskelige i innkjøpsprosesser. Det vil si at de ønsker seg ekstremt velutstyrte biler for en lavere pris enn leverandørene mener er mulig. Men det må da være sammenhenger hvor en godt utstyrt elbil kan gjøre susen. Sånn som det er i andre land? Vi slutter oss til hvordan det amerikanske politiet forklarer fordelen med elbil, og håper at det norske politiet følger etter norske brannmenn som allerede har elbil med blålys:
But it’s got some advantages. The biggest, Dorsey said, is the car’s stealth. Its electric motor is quiet, and its size and shape do not fit the profile of most patrol cars. Those elements enable officers to roll right up to suspicious activity easier than if they were driving their more familiar Ford Crown Victoria Interceptors.

Forøvrig er det sannelig godt at noen kjøper elbil i Portugal. Landet satsa kraftig på å bygge ut en infrastruktur for å framstå som et attraktivt sted for Nissan å sette opp en batterifabrikk. Sistnevnte ble det intet av. Derimot har nettverket MOBI.E en drøss normal- og hurtigladere klare til bruk. Men i årets første 5 måneder ble det ikke registrert mer enn 28 nye elbiler i Portugal. Så 8 politielbiler vil synes på statistikken!

Nok om det. Det vi egentlig skal i denne artikkelen er å ønske god elbilsommer. Men før vi kommer så langt, må det nevnes at vi ser hvor interessen til eksisterende og potensielle elbilister bærer hen. For tida er de mest leste artiklene om Tesla Model S og om hurtiglading.

Om Model S har vi ikke så mye annet å fortelle enn at nettet strømmer over av entusiasme. Sjøl har vi gleda oss storligen over at den strenge EPA-testen på rekkevidde viser at Tesla nok en gang er nærmere virkeligheten enn de andre elbilprodusentene. Det skal de ha kudos for. Så hvis de i tillegg gir en skikkelig batterigaranti i Norge på levetid (og forhåpentligvis ingen må bruke den), tar de den definitive ledelsen i elbilrevolusjonen. Utover høsten skal vi følge opp Tesla Motor Norway. Så klart.

HurtigladestasjonFor hurtiglading er det litt småsladder. Som en med aner fra Romerike, er det artig å se at Lillestrøm snart må skifte navn. Lillestrøms lokale Nissanforhandler Birger N. Haug venter bare på utstyret for å få hurtigladeren på plass. Ja, det er 5 nye Nissanforhandlere som skal sette opp hurtigladere denne høsten. Sjølsagt er hurtigladekartet oppdatert.

Her har vi fått et bilde fra monteringa av den gratis hurtigladeren til Skedsmo Parkering, som vil bli omkranset også av noen normalladere, midt i Lillestrøm sentrum. Mon tro om ikke byen etterhvert kan skifte navn til Hurtigstrøm. En utfordring for nabostedet, vi venter bare på hva som skjer på Strømmen!

Men ordspillene må ikke bare være vår fantasi. På torsdag åpna Trondheims nyeste hurtigladestasjon. Hvor den ligger? På Lade Arena. Kan det bli flottere?

Dette begynner å ligne på avisenes vinklinger i agurktida. På tide å komme i mål med artikkelen. Nå blir det stille fra oss en stund. Noe som gir mulighet til avvenning fra elbil.no. Men ikke glem at andres nyheter vil fortsette å strømme inn på venstre side. Og blir abstinensen for stor, vær du sikker på at du finner andre å diskutere med på elbilforumet. Elbil.no er dessuten alltid takknemlig for å motta tips om hva som kan være godt lesestoff. Bare send oss en epost.

Ønsker du å gjøre en innsats i sommer som også hjelper andre elbilister? Send gjerne tips om nye ladestasjoner du kommer over, feil i informasjon du finner på eksisterende eller bilder der det mangler. Kan meldes her eller pr epost.

For det er vel mange som kjører elbilen på ferie land og strand rundt? Etter å ha mottatt bildet nedenfor av en Buddy på campingtur i Sverige, vil vi tro at det ikke finnes en elbil som ikke kan brukes på ferie.

Vi er tilbake igjen 6.august.
God elbilsommer!

Buddy på sommerferie