Hopp til innhold

Prøv en elsykkel på bilfri dag

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med bilfri dag kan du prøve en elsykkel både i Oslo, Trondheim og Kristiansand.

Elbilforeningen og Syklistenes landsforening samarbeider om jobbsykkelen.no som skal få flest mulig til å prøve en elsykkel, den perfekte jobbsykkelen.

Elsykkelen senker terskelen for å sykle. Man sparer tid og krefter i en hektisk hverdag. Færre biler gir bedre plass og bedre miljø i byene. Med elsykkel suser du forbi køene og sparer tid på å lete etter parkeringsplass. For mange vil elsykkel være et svært godt alternativ til bil på vei til jobb og møter i byen.

Bedriftsbesøk i Oslo

I Oslo vil vi sykle rundt på bedriftsbesøk på bilfri dag 22. september. Med oss på turen har vi byråd Guri Melby og tidligere proffsyklist og sportskommentator Mads Kaggestad. Vi starter hos DNB, Embriq og KLP i Bjørvika og avslutter dagen hos If på Vækerø. Til sammen er flere tusen ansatte invitert til å prøve elsykkel på bilfri dag.

Torgarrangement i Kristiansand og Trondheim

I Kristiansand og Trondheim er vi med på torgarrangementer på lørdag 20. september. I Kristiansand har vi ha prøving av elsykkel på torget ved domkirka kl 10-16.

Er du avhengig av å levere eller hente barn i barnehagen på vei til eller fra jobb? To barn i sykkelvogn går som en drøm med litt elektrisk hjelp. Det vil også bli mulighet til å prøve elsykkel med sykkelvogn på torget i Kristiansand.

Også i Trondheim kan du prøve elsykkel på Bakklandstorget ved Gamle bybro lørdag 20. september kl. 12-15. Syklistenes Landforening Trondheim tilbyr i tillegg gratis sykkelsjekk.

Om jobbsykkelen.no

Jobbsykkelen.no ble lansert av Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i mai 2014. Gjennom hundrevis av roadshow skal flest mulig få prøve en elsykkel, den perfekte jobbsykkelen. Prosjektet finansieres av Transnova.

www.jobbsykkelen.no