Hopp til innhold

Racerversjon av i-MiEV

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

i-MiEV EvolutionMitsubishi Motors kjører bakkeløp med en racerversjon av elbilen i-MiEV, nå med 3 el-motorer.

 

 

 

Vi gjengir den norske Motorgruppens pressemelding:

Mitsubishi deltar i bakkeløpet Pikes Peak International Hill Climb i Colorado, USA, med to helelektriske biler. Spesialbygde «i-MiEV Evolution» og en vanlig «i» – tilsvarende i-MiEV. Med trippel el-motor sikter Mitsubishi seg inn på seier i elbilklassen.

Mitsubishi i-MiEV Evolution er en racerversjon av i-MiEV slik vi kjenner den: motoren, batteriet og andre hovedkomponenter er de samme, men det hele er pakket inn i en spesialdesignet racerkropp med tubeformet chassis og karbonfibret skall. Alt dette er gjort for å redusere bilens vekt og forbedre aerodynamikken.

I tillegg kommer i-MiEV Evolution med hele tre el-motorer; én foran og to bak, som utgjør firehjulstrekk og total motoreffekt 240 kW (80×3).

Bakkeløpet Pikes Peak er kjent for tøffe kjøreforhold og Mitsubishi stiller med i-MiEV for å vise at også nullutslippsbiler kan fremstå med høye ytelser og sportslige kjøreegenskaper.

Løpet finner sted 3.-8.juli 2012.

Mer spekk fant vi i den engelske pressemeldinga:

Her er raceren. Vi må si at den har et ganske sjarmerende utseende. Og masse kudos til Mitsubishi og samarbeidspartnere for å være med på å løfte elbilens image. Måtte den beste elbilen vinne over absolutt alle!

i-MiEV Evolution