Hopp til innhold

Renault Kangoo inn i kjøpsveiledningen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault Kangoo Z.E.Nå foreligger en ny versjon av elbilmatrisen som følger våre populære kjøpsråd for elbil. Introduksjon av elvarebilen Renault Kangoo Z.E. er nyheten.

 

 

 

Rekkevidde

Skal vi tro den europeisk rekkeviddetesten NEDC, kan du kjøre 170 km med en Kangoo Z.E. Det er nok svært optimistisk for norske forhold. Til tross for at Renault velger å levere den med diesel kupévarmer som standard. Det sørger ihvertfall for at batteristrøm ikke forsvinner til å holde kroppen varm.

Renault oppgir at de anser 80-170 km som forventet rekkevidde i Norge. Da er det tatt høyde for økt rullemotstand på snøete / isete veier, høyere luftmotstand i kulde og batterier som ikke yter like godt i minusgrader. Dette synes vi framstår som et fornuftig anslag. Så vil tida vise om Renault er for forsiktige eller ei i sine vurderinger. Men 80 km bør du så absolutt kunne klare på en kald vinterdag, sjøl med god utnyttelse av lastekapasiteten. Så lenge du også bruker hodet når du kjører.

Batterigaranti

Renault hevder at de gir «livstidsgaranti» på batteriene. Samtidig som de knytter dette til at batterikapasiteten, og dermed kjørelengden, skal være minimum 75% av hva nye og friske batterier yter.

Stine FratrasVi tok kontakt med Stine Fratras, produktsjef i RBI Norge AS som er importørselskapet for Renault i Motor Gruppen, for å høre nærmere hva dette innebærer.

Hvordan kan dere påstå at dere gir «livstidsgaranti» på batteriene?

– Når batteriene kontrolleres av Renault, og kapasiteten viser seg å være under 75% av opprinnelig, skal batteriene byttes. Dette er en rett kunden har helt uten begrensning i tid så lenge batteriene leies fra oss. Alle som kjøper / leaser en Renault Kangoo Z.E. må tegne en avtale om leie av batteriene. Så har du elbilen i 2, 5 og 10 år eller mer, vil vi til enhver tid sørge for at du får nye batterier installert dersom noe er feil. Denne garantien er inkludert i batterileia du betaler.

Stilles det noen spesielle krav til bruk / vedlikehold for å benytte retten til å bytte batterier?

– Nei, ingen sære krav, men kunden må gjennomføre vedlikehold i henhold til serviceprogrammet. Imidlertid har vi noen gode anbefalinger. F.eks. at du bør bruke Wall Box for raskere og tryggere lading. Selgerne våre vil også gi råd om økonomisk kjøring. Men dette er anbefalinger vi gir kunden slik at du kan ha størst mulig glede og nytte av elbilen. Serviceintervallene er en sjekk det første året eller maks 20.000 km, deretter er det 2 år eller 40.000 km serviceintervaller.

Hvordan bestemmer dere at restkapasiteten har falt under 75%?

– På verkstedet brukes diagnoseverktøy for å bestemme dette.

Ser Renault noen ulemper ved å leie framfor å kjøpe batteriene?

– Nei, ikke i det hele tatt. Konseptet Renault kommer med, er det beste på markedet fordi det gir deg som kunde trygghet og økonomisk forutsigbarhet. Dessuten inkluderer det 24t veihjelp for alle former for nødstopp, inkludert at du har kjørt batteriene tomme for strøm.

Nyeste versjon av kjøpsveiledningen og tilhørende elbilmatrise finner du her.

Renault Kangoo Z.E.