Hopp til innhold

Røverkjøp på elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

i-MiEVAv annonsering ser vi at Mitsubishi har et kjempetilbud på i-MiEV. Hele 20.000 kroner ned i pris på bilen, og vinterdekk på felg følger med.

 

 

 

Det er en stund siden sist vi kunne bruke uttrykket «priskrig» i en artikkel på elbil.no. Faktisk litt over ett år siden. Da jenka Think og Buddy prisene i kjølvannet av trillinglanseringen. Så har vi levd med stabile priser. Men nå rører det litt på seg igjen. Først ut var Peugeot som reklamerer med tidenes «garanti». Den skal være 5 år / 120.000 km, avhengig av hva som nås først. Så ser vi at Mitsubishi har en kampanje på i-MiEV.

Vi utvekslet noen ord med Bernt G. Jessen, elbildirektør i Motorgruppen, mens han var travelt opptatt med å vise fram elektriske Renaulter i Lisboa.

Hva er årsaken til at i-MiEV nå har blitt billigere?

– Helt siden introduksjonen har det ligget en strategi i bunn at større volum vil få prisen ned. I bilbransjen er det dessuten normalt med pristilbud på slutten av et modellår.

Er det mange biler til salgs for denne prisen?

– Det er et begrenset antall som vi forventer skal være utsolgt i god tid før jul.

Er dette en pris dere skal ta med inn i 2012?

– Jeg kan ikke si noe om det nå. Prisene for neste år er ennå ikke fastsatt.

Vi må si at prisene på elbiler begynner å bli hyggelige. Konkurransen hardner til, og det kan alle kommende elbilister glede seg over. Vanskelig å påstå at leverandørene nå tar noe ekstra ut i markedet fordi det er avgiftsfritak. Nei, vi opplever nå at den sterke konkurransen hjelper elbilen til å bli attraktiv også kostnadsmessig. En konkurranse slik det skal være i bilbransjen, der hver enkelt vet å posisjonere produktet deres.

Tilbudet får du hos alle Mitsubishiforhandlere.

Salg på i-MiEV