Hopp til innhold

Så dumme er de ikke!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

mitsubishi Norstart tror ikke at de rødgrønne vil fravike tiltak for å nå nasjonale miljømål og gå på tvers av den internasjonale støtten til elbiler. Dette samtidig som store bilprodusenter lanserer attraktive elbiler i Norge. Vis din mening, delta på Klimabil 2010.

Ifølge dagens VG og gjengitt på E24 vurderer regjeringen å Innføre engangsavgift på elbiler.

 

– Så dumme er de ikke, er Norstarts reaksjon på ryktene om at Regjeringen vurderer å gjeninnføre engangsavgift på elbiler. Norstart har et langvarig og godt samarbeid med den norske regjering og alle politiske partier i Norge. Norge har verdens sterkeste insitamenter for å fremme elektrifisering av veitransport, og det er vanskelig å tolke Finansminister Sigbjørn Johnsens informasjon til Stortinget tidligere i år annerledes enn at den norske avgiftspolitikken står fast.

– Det eneste som har forandret seg siden Finansministeren svarte i Stortinget, er at flere store bilprodusenter har varslet at de neste år kommer med biler til det norske markedet. At den norske regjering skulle ønske å forpurre sine egne mål om å oppnå mer miljøvennlig transport ved å gjeninnføre engangsavgiften på elbiler, er etter Norstarts vurdering bortimot utenkelig.

Norske bilavgifter

I 1989 fritok Arbeiderpartiets Finansminister Gunnar Berge elbiler fra engangsavgift i forbindelse med at popgruppen Aha og den populære miljøstiftelsen Bellona importerte en elektrisk Fiat Panda til Norge. Samtlige regjeringer i Norge, inkludert alle de regjeringer Arbeiderpartiet har medvirket i, har gjennomført enda flere virkemidler for å fremme bruk av elbiler i Norge.

– Merverdiavgift på elbiler ble satt til null i et budsjettforlik i Stortinget sent på 90-tallet, og Arbeiderpartiet var en av pådriverne for å få dette til, sier Norstarts generalsekretær Rune Haaland. De to andre regjeringspartiene SV og SP har i mange år vært entusiastiske forkjempere for elbiler. Begge partier har arbeidet hardt for å fremme bruk av elbiler i Norge.

Norstart skjerper beredskapen

Norstarts oppgave i samfunnet er å ivareta elbilistenes interesser. I de fleste tilfeller er elbilindustriens interesser sammenfallende med elblistene.

Vi skjerper vår beredskap og vår dialog med regjeringsapparatet for å forsikre oss om at det ikke har skjedd noen beklagelige arbeidsuhell i arbeidet med å forberede Regjeringens budsjettkonferanse i slutten av august.

Norstart oppfordrer flest mulig av våre medlemmer som bor i og omkring Oslo til å møte opp på Zeros arrangement Klimabil 2010 i Oslo førstkommende mandag kl 14.00 til 18.00. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og en rekke politikere kommer til å være til stede på dette arrangementet, og Norstartmedlem Zero har lovet å bringe mindre miljøbelastende transport (elbil og etanol) på agendaen på dette arrangementet.

Samtidig som vi undrer oss litt over slike negative utspill i media, kan vi glede oss over at Mitsubishi nå har lansert prisen på 239.000 kr og gir 5 års garanti for elbilen i-MiEV. Den kan bestilles til uka og blir tilgjengelig for norske kunder fra begynnelsen av 2011. Les mer om dette på BilNorge.

mitsubishi-i-miev