Hopp til innhold

Sandnes sentrum har fått ladestasjoner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SandnesI dag skal vi gi honnør til Sandnes kommune som rundt Vågen har satt opp 5 ladestasjoner for elbiler og ladbare hybrider.

Det har vært noen ladestasjoner i kommunen, mest private, men ingen i sentrum. I forrige uke kunne vi lese i Stavanger Aftenblad at Sandnes Parkering KF har brukt ca en halv million kroner for å tilrettelegge bedre for elbilister.

Vi måtte ringe daglig leder Kjell Veire og gratulerte med innsatsen de nå har gjort for elbilistene. Han hørtes riktig fornøyd ut med å få ros. Velfortjent, vil vi si.

Noen vil sikkert hevde at det bør være flere plasser. Vi synes det er utmerket at Sandnes nå har kommet i gang. Viser det seg at flere elbilister trenger strøm enn det er lagt opp til nå, så kan det hende at det kommer flere ladestasjoner. Men først må kommunen få prøve ut disse. I tillegg er det ladeplasser i Vågen Amfi. Det er også lovet lademuligheter i de nye parkeringsanleggene i Nygårdshagen og Vågsgata 16.

Lading og parkering er gratis for elbiler. Ladbare hybrider kan også bruke ladestasjonene, men de må betale parkeringsavgift. Tilgang får du ved å bruke ladenøkkelen som er i velkomstpakken til alle elbilister.

SandnesSandnes Parkering har lagd ei grei nettside med mer informasjon, og ei lita brosjyre i visittkortstørrelse som viser hvor ladestasjonene er. Det er litt uvanlig aktivt for en kommune – kudos også for det. «Visittkortet» deles ut i en rekke butikker, på kommunens servicetorg, elbilleverandørene og hos p-selskapet.

Vi oppfordrer andre kommuner til å ta et fornyet tak i utbyggingen av ladestasjoner. Og husk å melde fra til NOBIL når de er klare til bruk.

Ladestasjonene er spredd rundt slik som på kartet nedenfor. For øvrig er det bare å bruke ladestasjoner.no, LadeNå! og lignende for å finne dem. Ladestasjonsdatabasen NOBIL er oppdatert med de nye ladepunktene i Sandnes. Men vi mangler bilder – så elektriske rogalendinger får sende dem pr epost.

Sandnes