Hopp til innhold

Se hvem som deltok i Oslo Elbilslalom

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går oppsummerte vi historiens første utgave av Oslo Elbilslalom. I dag får du hele resultatlisten.

30 førere, i 13 ulike elbilmodeller, stilte på startstreken. Hans-Petter Holm ble sammenlagtvinner i konkurransen, og det til tross for at han befant seg i den tyngste klassen.

– Modellvariasjonen i resultatlisten viser at dette er en åpen konkurranse. Det er ikke gitt om hverken stor, rask, liten eller smal er en fordel, men det er jo rimelig å anta at fører er viktigere enn bil. Alle elbiler egner seg til dette. Elmotoren er perfekt for teknisk kjøring, med mye moment fra start og jevn effektkurve, enten det er en stor eller liten bil, sier Elbilforeningens arrangementsansvarlige, markedssjef Rune Hole.

For både Elbilforeningen og samarbeidspartner/teknisk arrangør Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) var arrangementet en viktig test. Målet er at elbilslalomen skal bli en årviss tradisjon.

– 30 startende denne gang var et greit tall, men vi ønsker selvsagt flere deltakere neste år. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger om hva folk synes om et slikt arrangement, og om de ønsker at det skal gjentas, sier Hole.

Under kan du lese resultatlistene både klassevis og sammenlagt. Reportasje på BilNorge.no kan du lese her

Klassevis oversikt

blogg-20140930-klassevis 800

 

Sammenlagtoversikt

 blogg-20140930-total 800

Turgåere lot seg rive med

I etterkant kan vi fastslå at flere ting skilte seg ut ved søndagens historiske elbilslalom: Stillheten på plassen. Et billøp i umiddelbar nærhet av marka, i harmoni med turgåere, vindsus og skogens ro. Likevel spenning og tilstedeværelse ethvert billøp verdig. Riktignok ikke helt lydløst, også på grunn av en svært energisk speaker, som formidlet adrenalinet og gleden til publikum med en god dose kritisk humor de fleste kan kjenne seg igjen i.

– Selv turgåere lot seg rive med. Noen lot turen vente, og tok bølgen for arrangementet fra den gamle skøytebanens tribuner, sier Hole.

Elbilforeningen ønsker å rette en takk til Falck Veihjelp, Peugeot, BMW og Oslo Sommerpark for deres bidrag til arrangementet, også med flotte premier. 

Sist, men ikke minst, vil vi takke KNA for at de stilte opp med fullt banemannskap og god dugnadsånd.