Shell satser på hurtiglading i Danmark

En av CLEVERs hurtigladestasjoner

Bensinstasjonkjeden inngår partnerskap med hurtigladeoperatøren CLEVER. 15 hurtigladestasjoner kommer i første omgang.

Dermed blir det snart mulig å fylle annet enn bensin og diesel på de første utvalgte bensinstasjonene.

Avtalen betyr at CLEVER installerer hurtigladestasjoner på Shells utsalgssteder. Sistnevnte blir dermed det første oljeselskapet som tilbyr hurtiglading i Danmark, og de relativt få danske elbilistene får dermed enda bedre ladevilkår enn i dag. Elbilferierende nordmenn vil dessuten kunne nyte godt av utbyggingen.

CLEVER inngår samarbeid med ShellSelskapene opplyser i en pressemelding at hurtigladerne skal passe alle elektriske biler på markedet. Først ut til å åpne, er stasjonen i København. Siden følger steder som Helsingør, Hellerup, Vejen, Ålborg og Silkeborg. Alle disse skal åpne før jul.

Selv om Shell får laderne på sin grunn, vil CLEVER være ansvarlig for bygging og drift. Hurtigladestasjonene vil inngå i det som skal bli CLEVERs landsdekkende ladenettverk. 

Tror på flere danske elbiler

Kommentarene som ble gitt etter at avtalen var inngått, tyder på at Shell ikke har ønsket å være noen brems i lademarkedet:

– Vi vil at Shell-stasjoner skal være attraktive og interessante for alle typer bilister, uavhengig av hvilken type drivstoff de ønsker. Selv om vår kjernevirksomhet fortsatt vil være bensin og diesel, tror vi det vil komme stadig flere el- og hybridbiler på danske veier, sier Shells kommuniksjonsdirektør i Danmark, Regitze Reeh.

Hun påpeker også at Shell setter pris på at CLEVER allerede har lang erfaring med utbygging av infrastruktur for elbiler. Selskapets ladestasjoner er en kombinasjon av 22 kW (semihurtig lading) og 50 kW (hurtiglading), og det jobbes kontinuerlig med å utvide nettverket.

– Dansker har gode forutsetninger for å kjøre elbiler. Vi har relativt korte distanser og en veletablert infrastruktur for lading. Det viktige for oss når vi etablerer nye ladestasjoner, er å finne sterke partnere med attraktive lokasjoner – der elbilister også kan benytte seg av andre fasiliteter. Shell viser tydelig at de ønsker å tilby gode forhold for alle bilister, også de som satser på elbil, sier administrerende direktør Lars Boarding i CLEVER.

Bakgrunn: CLEVER

  • CLEVER er et dansk selskap eid av landets fem største energiselskap; SEAS-NVE, SE, NRGi, EnergiMidt og Energi Fyn.
  • CLEVER står bak Danmarks første nasjonale ladenettverk med mer enn 130 offentlige hurtigladestasjoner for alle typer elbiler på det danske markedet. Selskapet samarbeider med andre næringsaktører for å etablere stadig flere hurtigladestasjoner.
  • Ladeoperatøren tilbyr dessuten løsninger for lading hjemme eller på arbeidsplasser, blant annet en dedikert ladeboks med enten 3, 7, 11 eller 22 kW ladeeffekt.