Hopp til innhold

Skilttrøbbel gir gratis adgang

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SkiltkaosOslo kommune ville at sjåfører av ladbare hybrider skulle betale for å bruke ladestasjoner i Oslo. Men skiltene ble så vanskelige å forstå at de nå får stå gratis. Det kan NRK fortelle oss.

Ja, artikkelen framstår nesten som en morosak hvor Oslo kommune og Statens vegvesen tydeligvis ikke har klart å enes om hvordan skiltingen skal være. Et skilt som krever at de ladbare hybridene faktisk lader. Og at de i motsetning til elbilene skal betale p-avgift for å stå på en ladestasjon hvor det er p-avgift i området rundt. Skal vi tro hva Oslo kommune uttaler i artikkelen.

I de kreative diskusjonene mellom kommunen og Statens vegvesen foreslo vegvesenet til slutt at kommunen måtte gi de ulike biltypene sine egne ladestasjoner. Noe kommunen forståelig nok mener blir dumt.

Vi kan ha litt forståelse for bekymringen om at skiltene vil bli for kompliserte. Ja, de reneste avgiftsfellene. Men det var da svært så vanskelig det skal gjøres. I en tidligere artikkel viste vi et skilt som bør være ganske ukomplisert å forholde seg til. Sier ingenting om lading, sier ingenting om tid. Men så lenge du må betale for å stå der, tipper vi at det ikke er så fristende for de ladbare hybridene å okkupere ladestasjoner i lenger tid enn nødvendig. Er det gratis slik det nå foreløpig er konkludert med, har de ladbare hybridene tvertimot et svært sterkt insentiv til å stå nettopp på ladestasjonen. Og intet annet sted – for det vil koste penger.

NRK har krydra artikkelen med en illustrasjon som viser noen av skiltalternativene. I artikkelen oppfordres det til å komme med forslag til skilt – og gi ditt synspunkt på om hybrider skal stå gratis på ladestasjoner. Bare sjekk ut artikkelen Skiltkrøll gir gratis parkering for hybridbiler.Skiltkaos

Foto: Roald Marker (NRK)/Oslo kommune/Statens vegvesen Montasje: NRK