Hopp til innhold

Slik skal Tesla erobre Europa

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla-tur til Alpene er snart innen rekkeviddeEtter Norge følger nå Superchargers i sju nye europeiske land. Dermed kan nordmenn snart ta sin Model S på kontinental ferietur.

FRANKFURT (elbil.no): Innen slutten av neste år lover nemlig Tesla å få på plass et europeisk ladenettverk som gjør merkets Model S – og kommende Model X og E – interessante for flere.

Det uttalte selskapes vice president for forretningsutvkling, Diarmuid O´Connell, under en pressekonferanse på den internasjonale bilutstillingen (IAA) i Frankfurt i formiddag.

– På denne utstillingen debuterer også Tysklands aller første superlader, sa O´Connell til et stort korps av pressefolk.

Kjøreavstand til superlader

O´Connell lover at 100 prosent av befolkningen i sju europeiske land skal bo mindre enn 320 kilometer fra en superlader – eller Superchargers som Tesla selv kaller dem. Disse sju landene følger nå etter Norge i utbyggingen av nettverk:

I praksis betyr det at det ikke er lenge før norske Tesla-eiere relativt problemfritt bør kunne dra på skikkelige langturer i Europa.

Vil lade både bil og fører

– Teslas Supercharger-nettverk er en «game changer» for elbiler, og vil tilby Model S-eiere gratis og rask lading for langturer gjennom Europa, uttaler selskapets chief technical officer, JB Straubel.

Et sentralt poeng er det at superladerne er lokalisert nær stoppunkter som restauranter, kafeer og kjøpesentre. Baktanken er at Tesla-førere på langtur skal kunne ta seg en matbit mens bilen lades gratis.

På spørsmål om Tesla ser for seg et samarbeid med andre elbilmerker om ladestasjonene de bygger – og har bygd i Norge – var O´Connell mer tilbakeholden.

– Slike planer foreligger ikke på nåværende tidspunkt, uttalte han.

Saken fortsetter under bildet.

Tesla-tur til Alpene er snart innen rekkevidde

Tesla-tur til Alpene er snart innen rekkevidde for norske eiere. Innen utgangen av neste år skal superladere være på plass i sju nye land på kontinentet (Foto: Tesla)

Tesla understreket også at 2013 så langt har brakt en fantastisk vekst i det europeiske markedet. Det gjør at det satses videre med nye butikker.

For Norges del nevnes Stavanger spesielt, mens den europeiske listen inneholder byer/områder som Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Paris, Cote d’Azur/Provence, Wien, Amsterdam, Basel, Geneve, Rotterdam, Arnhem, Stockholm og London.

PS. Vi rapporterer løpende fra Frankfurt i dagene som kommer.