Hopp til innhold

Slutt på Trekanttomta

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om to uker er det slutt på lading og parkering for elbiler på Trekanttomta på Aker Brygge.

Nå er saken endelig avklart mellom tomteeier Statsbygg og leietager Oslo kommune.

I løpet av fredag 6. juni skiltes Trekanttomta dermed med midlertidige skilt med parkering forbudt. I praksis betyr det at skiltene vil være gyldige fra lørdag 7. juni, og da er det dessverre slutt for elbilene på området.

– Vi planlegger å legge ut varsellapper på bilene i uke 22/23 og sette opp et infoskilt i uke 23, sier spesialkonsulent Marianne Mølmen i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Målet er selvsagt at færrest mulig skal få ekstra ubehagelige overraskelser som følge av nedleggelsen.

Mer enn 50 plasser i fire år

Det var i 2010 at Statsbygg tilbød Oslo kommune å leie Trekanttomta til parkering og ladestasjoner for elbiler. Leiesummen ble satt til 0 kroner under forutsetning av at det var gratis å parkere der med elbil. En annen forutsetning var at parkeringen ikke skulle hemme utviklingen av Vestbanetomten til nytt Nasjonalmuseum. Resultatet ble over 50 parkeringsplasser for elbiler.

Før jul i fjor kom det signaler om at elbilene måtte forlate plassen i løpet av kort tid, siden avtaleperioden var over. I februar kunne vi opplyse om at dette likevel ble utsatt til juni.

På tomta vil det nå etter hvert bli satt opp en byggerigg for nytt Nasjonalmuseum. Norsk Elbilforening vil selvsagt jobbe videre for at tapet av plasser på Trekanttomta kompenseres på best mulig måte.