Hopp til innhold

Snømåkedugnad

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det snør, det snør, tiddeli bom – og stedvis blir det enda trangere på ladestasjonene. Snøen bidrar ikke til bedre plass for elbilene, ei heller parkeringskomfort. Elbilforeningen oppfordrer derfor til måkedugnad.

At vinteren dekker store deler av landet med snø og at landets bybilister sliter med gateparkering, er en årlig nyhet. Utfordringen det skaper, gjelder kanskje oss elbilister i enda større grad enn folk flest. Intime som mange av oss pleier å være for å utnytte parkeringsarealene godt. Snøen gir ikke minst problemer på trange ladestasjoner. At elbilistene (i alle fall Buddyfolket med sin tverrparkering) er kjent for å være nøysomme og arealeffektive i sin parkering, er velkjent.

SnømåkingVi kan trygt si at snøen ikke bidrar til bedre plass og parkeringskomfort, heller tvert om, for elbilister som andre bilister. Elbilforeningen har fått en forespørsel fra et av våre medlemmer om å oppfordre til en måkedugnad på ladestasjonene. Herved er oppfordringen gitt videre. La oss elbilister ta i et tak og hjelpe hverandre.

Felles innsats gir felles glede over ryddige ladestasjoner. Oppfordringen etter et snøfall er å ta måka fatt og i dugnadens ånd gjerne rydde mer enn den plassen du selv står på, og da gjerne hele ladestasjonen. Særlig er dette viktig på de mindre, langsgående stasjonene i beboerstrøk hvor offentlig brøyting er vanskelig å gjennomføre. Ja, for mange av ladestasjonene utnyttes så godt at den kommunale brøytebilen bare kan glemme å komme til. Den kan bare legge ei snøfonn i ytterkant. Ingen forkleinelse for det.

Hjelper vi hverandre med å rydde snøen pent til side for ladestasjonene, får vi nok et unikt elbilgode: Strøken p-plass om vinteren der andre må ha firehjulstrekkere for å komme ut av snøfonna. Enklere å parkere, plass til flere og null bekymringer for oss å komme ut igjen. Skal se om ikke en slik luksus vil lokke enda flere ut i elbilisme.