Hopp til innhold

Stadig flere hoteller tilbyr lading

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere hoteller ønsker å gjøre seg mer attraktive for elbilister. Sist ute er Thon Hotel Vettre som nå tilbyr seks flunkende nye Type 2-ladepunkt til sine gjester.

– Vi ser på dette som et utvidet servicetilbud for våre gjester, sier Petter Willhelmsen, direktør i Thon Hotel Vettre.

Thon Hotel Vettre ligger i Asker, drøye 20 minutters kjøretur fra Oslo sentrum. Hotellet befinner seg i landlige omgivelser og kan tilby både kurs og konferansemuligheter til sine gjester.

Thon-hotellet er også miljøsertifisert, og da passer det selvsagt bra at det nå kommer flotte lademuligheter inn i repertoaret.

Etterlengtet tilbud

Wilhelmsen forklarer at ladestasjonen var svært etterlengtet av hotellets gjester.

– Vi opplever stadig at flere av våre gjester etterlyser lademulighet under oppholdet. Vi har nemlig, inntil disse dager, kun tilbudt enkel lading fra stikkontakt på vegg.

– Dette er i og for seg en grei løsning, men det å lade fra en dedikert ladestasjon innebærer høyere sikkerhet, sier han.

Det kan dessuten legges til at ladingen blir vesenlig mer effektiv enn ved bruk av jordet stikkontakt (maks 2,3 kW/10A i nye anlegg pga NEK:400 2014-forskriften).

Seks nye ladepunkt

Thon Hotel Vettre kan opplyse at ladestasjonen består av seks nye normalladepunkt med Type 2-kontakt. Samtlige får maksimal ladefart på 4,6 kW/20A (230V 1-fas). I tillegg finnes det to vanlige husholdningskontakter ved hovedinngangen til hotellet.

Hotellet kan tilby lån av Type 2-ladekabel om du ikke har kjøpt det ennå. Ladestasjonen åpnes med blant annet Elbilforeningens ladebrikke.

Hotellet har også utlån av ladebrikke for gjester som ikke har dette selv. Både lading og parkering er gratis for hotellet og restaurantens gjester.

Ny hotellavtale

Thon Hotel Vettre tar sikte på å inngå i hotellavtalen mellom bookingsiden Hotel Express og Norsk elbilforening.

Hotellavtalen er den ferskeste medlemsfordelen som vi i Norsk elbilforening er stolte av å kunne tilby våre medlemmer.

Hotellavtalen gir deg tilgang til Hotel Express Internationals lukkede bookingportal. Finner du billigere booking gjennom andre åpne bookingsider, får du prisgaranti av Hotel Express International i 24 timer etter at du booket.

Gjennom Hotel Express kan du enkelt finne hoteller i Norge som tilbyr lading for gjester med elbil.

PS. Vet du om andre næringsdrivende som er interesserte i å etablere ladepunkt, men mangler kunnskap? Da kan vår nedlastbare veileder være midt i blinken!