Hopp til innhold

Statoil åpner 14 nye hurtigladestasjoner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

14 nye ladestasjoner skal være på plass før påske hos Statoils stasjoner fra Forus i sør til Tromsø i nord. 

Statoil installerer i disse dager 14 nye hurtigladere for elbiler på sine stasjoner fordelt på knutepunkter over hele landet. I 2011 ble Statoils første hurtiglader for elbiler satt opp på Statoil Økern i Oslo. Det er nå snart over 50.000 elbiler på norske veier og behovet for rask og sikker lading er stort.

– Vårt mål er at det skal være like enkelt å fylle strøm som å fylle bensin. Det er kjempebra at Statoil, i samarbeid med Proxll, går foran og tilbyr hurtiglading for stadig flere av oss som kjører elbil. Flere lademuligheter er nok det våre 20.000 medlemmer er mest opptatt av, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Betaling i kassen eller mobilapp

Kundene kan betale for lading inne i butikken og lading startes av betjeningen, eller man kan bruke mobilappen GoCharge. Lading kan også skje via SMS.

– Elbillading er et naturlig supplement til vår drivstoffvirksomhet i tillegg til alle andre behov som vi i dag dekker gjennom våre butikker. De nye ladestasjonene installeres på viktige knutepunkter slik at vi også når mange nye elbilkunder. Enova har bidratt økonomisk til prosjektet, og jeg vil gjerne understreke at samarbeidet med Proxll har fungert godt hele tiden, sier Anders Kleve Svela Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

De nye ladestasjonen dekker alle nyere typer elbiler på markedet i dag.

– Dette er et viktig og stort prosjekt for Proxll hvor vi implementer lademuligheter for alle nyere elbiler samt betalingsordninger som er tilpasset dagens bruksmønster. Vi er stolte over at Statoil valgte Proxll som samarbeidspartner og vi ser fram til å få satt ladestasjonene i drift i løpet av kort tid, sier prosjektleder Frode Braaten i Proxll.

Priser per minutt

Hurtiglading hos Statoil koster som vanlig 44 kroner for 15 minutter og 74 kroner for 30 minutter om du betaler i kassen. Med GoCharge eller sms koster hurtigladingen 4 kroner per minutt de første 15 minuttene og 2,50 per minutt de neste 15 minuttene. For de stasjonene med 22 kW flexilader koster det 22 kroner for 15 minutter.

Disse Statoil-stasjonene har eller får ladestasjoner de neste ukene: