Hopp til innhold

Ladefarsen i Stavanger fortsetter

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ennå ikke lett å lade elbilen sin i Stavanger. Det blir ikke enklere av at juletreselgerne tar over ladestasjonene.

I slutten av forrige uke skrev vi at Oljebyen Stavanger setter bom for elbil. Parkeringsetaten der må ha lagd de dårligste betingelsene i landet for elbilistene, både utstrakt betaling for parkering på kommunale ladestasjoner og mange steder en tidsbegrensning som gjør at elbilen ikke kan bli fulladet. På toppen av det hele, på mange av plassene var skiltene med reservert el-motorvogn tildekket på grunn av kommunalt sommel.

Dette må da raskt kunne ryddes opp, mente vi. Og våre gode venner i Rogaland Elbilforening har gjort sitt beste lokalt for å påpeke de tåpelige forholdene. Men, men, dette er ennå ikke kronet med suksess.

Nå har vi fått et bilde av den Transnovafinansierte ladestasjonen på Hillevåg Torg, rett utenfor kjøpesenteret Kilden hvor det nå er stor pågang – sikkert også av elbilister. Du verden, hva får vi se? En ladestasjon fylt opp med juletrær. Det er så vi savner reinsdyrene og julenissen. Det er mer et miljø for dem enn for elbiler. O glade jul!

Ladestasjon juletrær

Hva kan vi si til dette? Annet enn at vi forstår at det blir en langvarig jobb å få kommunale myndigheter i petroleumsbyen Stavanger til å forstå hensikten med den offentlige finansieringen de har fått til ladestasjonene? Nei, vi trekker pusten dypt og håper at dette nå blir ryddet opp i til uka.

I mellomtida kan i det minste juletreselgerne være så kreative at de pynter trærne sine med lys og stjerne i toppen. For strøm er det jo der. Fint og grønt som det lyser fra ladestolpene.

PS  Idag kjørte vi tilfeldigvis forbi Oslos mest brukte ladestasjon, med tidvis et belegg over 100%. Nå skjønte vi hvordan det er mulig. 7 elbiler var strødd som små, fargerike drops utover det som er målt opp til 4 p-plasser. Så i Oslo kan det være like mange elbiler som det er juletrær på en ladestasjon i Stavanger.

Ladestasjon Oslo