Hopp til innhold

Største elbilkontrakt til nå for Mitsubishi

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitsubishi i-MiEVMotor Gruppen kan gledesstrålende fortelle oss at de har solgt 26 i-MiEV til et interkommunalt innkjøpssamarbeid.

Vi gratulerer så mye! Bra innsats både av Mitsubishi i Norge og av foregangskommunene på Nordmøre. La oss håpe at flere kommuner og regionale samarbeid blir inspirert og følger opp dette. Vi gjengir pressemeldingen fra de stolte elbilselgerne.


KOMMUNER SIGNERER STØRSTE MITSUBISHI I-MIEV-KONTRAKT

Nordmøre interkommunale innkjøpssamarbeid har signert kontrakt med MMC Norge om 26 elektriske Mitsubishi i-MiEV. Kommunene Kristiansund, Sunndal, Halsa, Averøy, Tingvoll og Surnadal har inngått en slik avtale, sammen blir disse reelle foregangskommuner når det gjelder å tenke miljø innenfor egen transportsektor på kommunenivå. Dette blir den største elbil-kontrakten MMC Norge har signert hittil, totalt sett.

18 av bilene er allerede bestilt og befinner seg nå hos forhandleren Erling Winje AS for levering i løpet av de nærmeste ukene, de første 11 bilene leveres Kristiansund kommune førstkommende fredag, 23.mars. De andre følger snarlig etter, med følgende fordeling: Sunndal – 4 biler, Averøy – 2 biler og Surnadal – 1 bil.

– Valg av elbil er for oss et helt naturlig steg for å markere vårt miljøengasjement overfor innbyggerne, konstaterer innkjøpsleder for Kristiansund kommune, Berit Hovland. – Bykjernen er kompakt og velegnet for bruk av elbiler, og når de også reduserer støv og utslipp i bybildet er det et fremtidsrettet og riktig valg, fortsetter hun.

Ny teknologi fordrer også ny kunnskap, derfor vil Mitsubishi legge stor vekt på informasjon rundt denne teknologien, både til de som nå skal kjøre bilene og andre i kommunene som kan stifte bekjentskap med de ulike sidene av elbilbruk.