Hopp til innhold

«Sutrete Elbilforening»

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norstart har gjentatte ganger påpekt at Stavanger Parkering ikke legger godt til rette for å stimulere til elbilbruk. Dette plukkes opp av lokalavisene og igår ga parkeringsselskapet et tilsvar på kritikken.

Vi synes vi har dokumentert ganske godt at ladestasjonene i Stavanger ikke forbeholdes elbiler. Seinest i denne artikkelen med en bildereportasje levert av lokalforeningen vår. Der finner du også lenker til tidligere artikler som viser at en ladestasjon like gjerne kan være for juletrær som elbiler, samt at tids- og betalingsregimet er langt ifra så forlokkende som i Oslo. For et knapt år siden måtte også Stavanger Parkering gjøre rettrett fordi de feiltolka parkeringsforskriftene, og på urimelig vis forsøkte innkreving av avgift for elbiler ved besøk til områder med beboerparkering.

RA Stavanger ParkeringArtikkelen i Rogalands Avis kan du laste ned her (Lenke fjernet).Vi er særdeles takknemlige for å ha en så oppegående samarbeidspartner som Torfinn Ingeborgrud (og resten av gjengen) i Rogaland Elbilforening.

Lokal kunnskap og tilstedeværelse er uvurderlig for elbilsaken. Ikke fordi det er viktig å være såkalt sutrete, men for å bidra til at tiltak som skal sørge for at elbilene blir en suksess, faktisk blir gjennomført slik de bør være. I denne saken synes vi bilder taler bedre enn ordene til Stavanger Parkering. Dette er nok heller ikke slutten på historien. Både Norstart sentralt og den lokale elbilforeningen jobber ufortrødent med saken inntil utbyggingen av ladeinfrastruktur i Stavanger er på plass – på en riktig måte.