Hopp til innhold

Suverent for elbilen LEAF i Norge!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LEAF TourLEAF-happeningen på Aker brygge var så storveis at vi tok oss en prat med et par karer som var der. En som kjører Europaturnéen for Nissan, og en potensiell kunde som for første gang testkjørte en LEAF.

 

 

Først en prat med Jorge Galvao Nazaré fra selskapet Drivingevents, som arrangerer Nissans LEAF-tour rundt i Europa.

DrivingeventsHvordan har det vært å vise fram LEAF i Norge?

– Det er mye mer interesse her enn de 8-10 andre byene vi har vært i Europa. Her trengs det ikke tiltak for å få oppmerksomhet eller forståelse for hva vi gjør. Testturer bookes i et sett. Tydelig at nordmenn er vant til elbiler. Ja, dette er «amazing»!

Er reaksjonene positive etter kjøreturen?

– Vi opplever at de potensielle kundene er overraska over utstyrsnivået, og at LEAF er som en ordinær bil. Spørs om dere i Norge har vært mer vant til mindre og enklere utstyrte elbiler. Entusiasmen til de nysgjerrige øker når de ser at LEAF er som en normal bil. Bortsett fra at den er elektrisk med alle fordeler det medfører.

– Jeg legger også merke til at nordmenn er miljøbevisste. Det virker som dere er villige til å bruke litt mer penger på å kunne kjøre elektrisk. Virkelig et eksempel til etterfølgelse for andre europeiske land. Ingen klager på prisen, kommentarene er: «That’s all?»

Hva tror du nå vi skje?

– Det vil bli mange, mange bestillinger. Etterspørselen her er større enn andre steder i Europa. Vi spøker med at Nissan må sende alle LEAFene de lager til Norge. I alle fall, utvilsomt vil interessen og pågangen i Norge bli lagt merke til internasjonalt i Nissan.

Takk til Jorge som bl.a. har vært i Genevé, Monaco, Manchester, Lisboa og Delft. Joda, vi ser mange entusiastiske, potensielt nye elbilister rundt oss på Brygga. Samtidig som vi veit at mange gamle travere har testa LEAF – og vært godt fornøyde. Vi bestemmer oss for å forhøre oss litt med en som akkurat kommer inn fra en prøvekjøring, Morten Tyrihjell fra Asker.

LEAF-kunde?Er det første gang du har kjørt elbil?

– Nei, ikke helt. Jeg har tidligere prøvekjørt en Buddy og sittet på i en Think.

Hva synes du?

– Nissan LEAF virker helt strålende! Det er en ordentlig bil. Jeg fikk ikke helt den samme følelsen i en Buddy, men så er det noe annet, da. En LEAF vil definitivt fylle våre behov.

Ja, hvordan har du tenkt til å bruke elbilen?

– Vi bor på Vollen og jeg jobber i byen. Men jeg tviler på om jeg kommer til å pendle med elbil. Det er en grei rutebåt å ta til sentrum. Kona pendler imidlertid mellom Vollen og Ås, og kommer ikke dit med kollektivtransport uten å måtte innom Oslo sentrum. Så tanken er at hun kan kjøre elektrisk, spare bompenger og forurense mindre. I tillegg har vi alle småturene på kvelder og helger hvor kanskje mesteparten eller hele familien skal være med. Det stikker i meg hver gang jeg starter en kald bensinmotor for å ta disse korte turene. Disse kan fullt og helt erstattes av en LEAF.

Blir du LEAF-eier?

– Jeg har fryktelig lyst! Det er en fin bil som gir god økonomi for oss.