Hopp til innhold

Syngende stikkontakter for elbilen LEAF

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

StikkontakterNissan USA har lagd en ny film for å feire 1-års jubileum for lanseringen av elbilen, og at det snart er solgt 20.000 LEAF over hele verden. Snart kan LEAF bli ledningsløs.

 

Ikke alt har gått på skinner for Nissan. ikke minst skapte tsunamien store problemer. Men et imponerende salgstall er det. Vips, har Nissan fått den mestselgende elbilen. Vi tror ikke det er slutt med dette. Men om det er reklamefilmene som skaper suksessen, er vi ikke helt sikre på. «Isbjørnfilmen» var litt sær. Da likte vi «kopien» deres av Renaults reklamefilm bedre.

Nå er en ny snutt lagd. Om det denne gangen er god eller dårlig reklame? Samme kan det egentlig være. Supert at det pøser penger inn i markedsføring av elbiler Wink

Men vi undres litt. Nissan har hatt sterke synspunkter på hva slags stikkontakter / ladeuttak vi skal bruke til LEAFen. Da kan vi lurer vi om disse helt vanlige husholdningskontaktene «synger» av glede for at de ikke skal bli brukt til å lade elbil…?

 

Litt mer seriøst, under Tokyo Motor Show har Nissan starta snakket om videre utvikling av LEAF. Det vil neppe skje så mye med de to neste årsmodellene. Men for 2014-modellen ser de for seg at LEAF vil bli rimeligere og ha lengre kjørelengde, samt helt sikkert muligheten for ledningsløs lading. Allerede i neste år skal de ha en ny boks for hjemmelading klar på det japanske markedet. Med den skal du kunne bruke batteriene i elbilen som et lager for strømmen du benytter i huset. Økonomisk der prisen varierer gjennom døgnet.

Fallende pris og økt kjørelengde er noe vi forventer etterhvert som produksjonsvolumene for elbiler øker. Skulle bare mangle så lenge målet for Nissan er å ha solgt 1,5 millioner elbiler innen utgangen av 2016. Men ingen grunn til å vente med å skaffe deg elbil for det. Bedre å slenge seg på bølgen med en gang. Så får vi bare med et smil ta imot forbedringene etterhvert som de kommer fra alle produsentene.

Her en liten Nissanvideo som forklarer ledningsløs lading. Ikke hurtiglading dette, men ca 6-8 timer for fullt påfyll. Visstnok har de et standardiseringssamarbeid med Toyota. Kan dette også være en grunn til at stikkontaktene synger for LEAF? De kan få helt fri.