Hopp til innhold

Ta spaden fatt og måk ladeplassen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med vinterens ankomst, er det ikke bare ladekabelen du bør ha på plass i elbilen før kjøreturen. Litt snørydding her og der gir både mosjon og enklere tilgang til lading. 

At vinteren dekker store deler av landet med snø og at landets bybilister sliter med gateparkering, er en årlig, gjentagende nyhet.

Vinteren betyr at det blir trangere på ladestasjonene.

– I verste fall kan det bli så trangt at antallet ladeplasser innskrenkes. Kan hende blir det ikke verre enn at det danner seg en is- og snøkant mot resten av gata, men også denne kan være tøff å komme seg over, sier generalsekretær Snorre Sletvold i Norsk Elbilforening

Derfor er det bedre å legge snøskuffen i bagasjerommet umiddelbart, for å holde flest mulig ladestolper aktive gjennom vinteren.

Fornyer oppfordringen

At elbilistene (i alle fall Buddyfolket med sin tverrparkering) er kjent for å være nøysomme og arealeffektive i sin parkering, er like godt kjent som at snøen kommer hvert år.

Snøen bidrar ikke akkurat til bedre plass og parkeringskomfort. Derfor er det fint om alle elbilister kan ta i et tak og hjelpe hverandre gjennom vinteren.

Vi i Elbilforeningen fornyer derfor oppfordringen vi gikk ut med sist vinter, etter en klok medlemshenvendelse: Alle, som har fysisk mulighet til det, bør vurdere å ta spaden fatt.

Ordet dugnad smaker ikke like godt for alle, men det er neppe noen tvil om at felles innsats gir ditto glede over ryddige ladestasjoner.

Tilgangen til ladestasjoner, både normale og hurtige, kan bli vanskelig vinterstid. Bidrar vi selv med snøskuffen kan alt bli så meget bedre.

Tilgangen til ladestasjoner, både normale og hurtige, kan bli vanskelig vinterstid. Bidrar vi selv med snøskuffen kan alt bli så meget bedre. (Illustrasjon: Faksimile fra lokalavisen Strilen, 10. desember)

Et elbilgode vi skaper selv

Måk gjerne hele ladestasjonen. Særlig er snøryddingen viktig på de mindre, langsgående stasjonene i beboerstrøk hvor offentlig brøyting er vanskelig å gjennomføre.

Mange av ladestasjonene utnyttes så godt at den kommunale brøytebilen bare kan glemme å komme til. Den kan bare legge ei snøfonn i ytterkant, siden mer nærgående måking ikke vil føre til annet enn bulker og skademeldinger.

Hjelper vi hverandre med å rydde snøen pent til side for ladestasjonene, får vi nok et unikt elbilgode: Strøken p-plass om vinteren der andre må ha fossile firehjulstrekkere for å komme ut av snøfonna.

Fortell om dine måkehistorier fra ladeplasser i kommentarfeltet under! Og har du bilder av nedsnødde eller ryddede ladeplasser? Send dem til staale@elbil.no!