Hopp til innhold

Tesla åpner to nye ladestasjoner til jul

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag åpner Tesla to nye Superchargerstasjoner i Eidfjord i Hordaland og ved Lampeland i Buskerud. Begge er nå tilgjengelige for bruk i juletrafikken.

Supercharger-stasjonen på Eidfjord befinner seg like ved Quality Hotel, og har 8 ladeplasser. Den ligger ved riksvei 7, og gir dermed enda flere muligheter for helelektriske reiser med Tesla. Samtidig åpner en ny stasjon på Lampeland i Buskerud.  Medregnet disse er det 30 Supercharger-stasjoner i Norge med til sammen 242 ladeplasser. På Lampeland er Tesla samlokalisert med Fortum Charge & Drive slik at også andre elbiler enn Tesla kan hurtiglade. Både Lampeland og Eidfjord er nå tilgjengelige for bruk i juletrafikken. Eidfjord gjør det også mulig å kjøre over Hardangervidda fra Bergen. Kolonnekjøring er dermed ikke noen bekymring. Lampeland er praktisk for de med hytte på Blefjell, Veggli, Uvdal og Geilo.
Tesla supercharger Eidfjord
Tesla supercharger Eidfjord.
Sammen dekker de en ny rute fra vestlandet til østlandet, noe som er veldig praktisk med tanke på omkjøringsmuligheter ved stengte veier. Begge stedene er det mulighet for å parkere Tesla med tilhenger. I Eidfjord er den innerste ladeplassen plassert slik at man kan kjøre med fronten inn. På Lampeland er alle ladeplassene som på Nebbenes – dvs gjennomkjørende, med god plass i hver ende. I tillegg har Tesla i år åpnet Bismo-Skjåk Supercharger med 6 ladeplasser, som muliggjør kjøring over Strynefjellet. Nebbenes Supercharger med 20 ladeplasser – verdens største, gjør det mulig å ta Teslaen til for eksempel Sjusjøen i vinter.