Hopp til innhold

Tesla avslørte elbilen Model X

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla Model XIdag tidlig viste Tesla fram sin neste modell, en kraftkar som skal ut i markedet mot slutten av 2013. Mest oppmerksomhet fikk dørene og at panseret ikke lot seg åpne…

Model X er en større utgave av Model S, også med mulighet for firehjulstrekk. Motorer foran og bak skal da konstant variere i effekt for å få best trekkraft. Den kan romme 7 god voksne mennesker. Og sannelig skal den ikke ha en svingradius større enn Mini Cooper.

 

Tesla Model XBatterikonfigurasjonen er som i Model S. På grunn av økt vekt regner Tesla med ca 10% kortere kjørelengde enn Model S for de tre ulike størrelsene på batteripakka. Skal vi tro Tesla, så blir det da rundt 220, 320 og 430 km. Prisen er sagt å ville bli i det samme leie som for Model S.

For artighets skyld har Tesla lagd Model X 0,2 sekunder kjappere til 100 km/t enn Porsche 911. Slagordet er jo : Most cars are pretty blah. This is not.

Den nye elbilen ble presentert i Teslas designstudio i Los Angeles. Omtrent 1.000 mennesker tilstede, inkludert guvenør Jerry Brown. Vi som ikke var i nærheten, skulle kunne følge dette pr web kl 05.00 norsk tid. Ikke alle av oss var oppe på den tida. Godt var kanskje det? Ryktene sier at weboverføringen kræsja.

Tesla Model XDet ene dørsettet, falcon wings som de kalles, vekker litt oppmerksomhet. Ikke første gang vi har sett dette på konseptbiler. Men merk hvor langt inn på taket dørene åpnes. Foruten at dette er kult og skal gi Model X et særpreg, argumenteres det da med lettere tilgang de de bakre seteradene. Mon tro hvordan løsningen oppleves med snø på taket – eller i sterk snøføyke? Ei heller så lett å plassere skiboksen. Kanskje ikke så amerikansk å tenke på det. Pyttsan, litt upraktisk kan det være så lenge det er kult.

Tesla skal starte produksjonen i slutten av 2013. Betydelige leveranser blir først i 2014. Men allerede fra idag kan du gjøre en reservasjon.

Her er en videosnutt fra happeningen. Siden det er så sjelden noe går galt for Tesla, så får vi vise akkurat denne episoden med panseret. Eller rettere sagt da «frunk» skulle vises – et bagasjerom i front.

Vil du se mer fra avdukningen, bare søk etter «Tesla Model X» på Youtube. Du verden, for et smart tips Smile

Eller besøk gjerne Teslas nye seksjon for Model X.