Hopp til innhold

Tesla gjør elbilen attraktiv for flere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oversikt over kommende eiere av elbilen Tesla Model S viser imponerende spredning på norgeskartet. Elbil er ikke lenger bare et storbyfenomen.

Nåværende og kommende eiere av Tesla Model S er svært entusiastiske. Mange har registrert i forumet Tesla Motors Club hvor de bor. Disse opplysningene er brukt til å lage et kart over hvor i verden det vil finnes flest Teslaeiere. I Europa skiller Norge seg ut, med godt over 1.500 bestilte eksemplarer.

Lengre rekkevidde

Rekkevidden til Tesla Model S er mye lengre enn alle andre elbiler på markedet i dag. En større elbil som har plass til mer batterier. Mens de fleste elbiler har en rekkevidde på 75-150 kilometer per lading, vil Tesla Model S kunne kjøre opptil 500 kilometer før vi trenger å lade batteriene.

Dette gjør at nordmenn med lengre kjøreavstander og færre lademuligheter også kan kjøre utslippsfritt. Særlig gjelder dette for de som bor utenfor de store byene. Tesla gjør elbilen til et reelt alternativ for flere.

Når det er sagt, så er det allerede 12.000 nordmenn som klarer seg fint i hverdagen med en mindre elbil med kortere rekkevidde. Særlig i byer og tettsteder der kjøreavstandene normalt er kortere. Utbygging av hurtigladestasjoner som utvider rekkevidden til elbilen er også igang.

Bil nummer 1

I dag har de fleste som eier elbil, en vanlig bil for lengre turer i tillegg. Med Tesla Model S kan vi også klare oss med bare en bil i husholdningen, også til de lengre kjøreturene.

I Norge vil Tesla i første omgang etablere en håndfull hurtigladestasjoner som gjør det mulig å kjøre elektrisk mellom de store byene. Selv om man selvsagt ikke gjør det hver dag.

Her kan du lese mer om Tesla Model S og hva kommende eiere kan forvente seg.

På kartet under kan du se hvor verdens Teslaeiere bor. I Norge er det fortsatt flest i og rundt de store byene, men vi ser en større spredning enn tidligere.