Hopp til innhold

Tesla med elbilstunt igjen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla Model SMarkedsføringsfantomene bak elbilen Tesla slår til nok en gang. Over web kan alle få se Model X avdukes. Dessuten er det litt Teslanytt i Norge.

Vi er imponert. Intet annet. Foreløpig er bare en liten del av silhuetten avslørt. Og store ord fra sjefsdirektør Elon Musk: «Most cars are pretty blah. This is not.» Om det ikke blir like stort som all hypen rundt lanseringen av Roadsteren, så vil Tesla igjen skaffe seg masse oppmerksomhet. Med ganske enkle midler som å skape forventninger og litt hemmelighetsskremmeri.

Tesla Model XAvdukingen av crossover-SUVen Model X er oppgitt til å være 9.februar kl 08.00 pm. Noe vi antar tilsvarer kl 05.00 om morgenen 10.februar i Norge. Så det blir litt som Per Olaf Lundteigen mener, det gjelder å stå tidlig opp om morran. Tilstelningen foregår i designstudioet i Los Angeles og kan følges live på Tesla Motors.

Model X ser vi neppe på veien før tidligst i 2014. Nå brukes den uhemma for å få oppmerksomhet om Model S hvor utrullingen fra Fremont-fabrikken begynner til sommeren.

Vi har kommet over en artikkel om litt av hva som rører seg i Tesla. Da tenker vi ikke på Elon Musks andre skilsmisse, noe som bekymrer aksjemarkedet. Nei, det står litt mer der om batteribytte (som var påtenkt) og hva Tesla kaller et nettverk for «Supercharging» som skal gjøre det mulig å kjøre USA på kryss og tvers med Model S.

Tesla Model S

Model X eller ikke? De to neste åra er Teslas skjebne avhengig av Model S og businessen de klarer å gjøre ut av den. Men X er da fint for å hype oppmerksomheten om S. Noe som fikk oss til å ta en prat med Tesla i Norge. Vår mann er Kjell-Arne Wold, Norwegian Sales Advisor, som vi forhører oss litt hos.

Første spørsmål er om Tesla har fått seg lokaler i Norge?

– Vi har nå skaffet oss servicelokaler i Oslo. Ikke bare for Roadster, men også for å håndtere Model S når den kommer for fullt til Norge. Vi har ca 600 m2 i Verkstedeier Furulunds vei på Alnabru. I første omgang ansetter vi en servicesjef og to teknikere.

Skal det bare være service der?

– Nei, vi skal også ha et showroom inntil vi finner lokaler for en butikk i Oslo sentrum. Sånn sett blir dette foreløpig min base. Regner med at en Concept Store kommer på plass i løpet av sommeren, vi ser på en del forskjellige muligheter. I første omgang vil vi ha 3-5 Roadstere å vise fram på Alnabru. Den første Model S vil neppe komme før mot slutten av året.

Kjell-Arne WoldSå det er fortsatt mulig å skaffe seg en Tesla Roadster?

– Det er slutt om ikke så lenge. Vi dumper ikke prisene, men er tunge og tydelige på verdien av Tesla Roadster som et samlerobjekt. Ja, vi vil si den er et ikon innen bilindustrien og en elbil som forandra vårt syn på hva elbil kan være. Venter du til våren med å bestille, kan det i mellomtida ha blitt tomt.

Hvor mange har bestilt Model S i Norge?

– Bare i Norge har vi nå passert totalt 300 reservasjoner av den unike Signaturmodellen og standardmodellene.

Det er for tidlig å si noe om prisen for Model S?

– I USA har Tesla holdt ord og Model S kan nå bestilles til tidligere estimert pris. Men det er klart, i Europa er biler dyrere enn i USA. Men vi står ved at vi skal være konkurransedyktige mot dem det er naturlig å sammenligne seg med.

Joda – vi går inn i «2012 The Year of Model S» sjøl om vi ikke kan forvente den til Norge for fullt før i 2013. Men da kommer den i hundretalls. Mens vi venter på den – og på avdukningen av Model X i slutten av uka, kan dere se siste video hvor et par sentrale Teslaer forteller litt om Model S. Igjen store ord: «We are growing more excited every day to deliver this revolutionary car to our customers.»

2012: The Year of Model S from Tesla Motors on Vimeo.