Hopp til innhold

Tesla Trondheim open for business

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla åpner i TrondheimTesla har rullet ut den røde løperen i Trondheim. Åpningen skjedde fredag 10. mai.

 

Det var ikke så stinn brakke som i Oslo da Elon Musk himself stilte opp, men at trønderne har sansen for Tesla er det liten tvil om.

Tord LienEn av de første til å innta showrommet var stortingsrepresentant Tord Lien (FrP, Sør-Trøndelag). Han avslutter stortingskarrieren til høsten og begynner hos TrønderEnergi. Tesla kan være aktuell som firmabil, og det oppfellbare, bakovervendte barnesetet måtte utprøves.

Arne Inge DyrdahlTidlig ute var også drosjeeier Arne Inge Dyrdahl. Han har tre Nissan Leaf på stallen og en Tesla S i bestilling. For første gang fikk han se bilen han har bestilt usett, og han ble ikke skuffet. En gang i «septober» regner han med å kunne tilby standsmessig el-skyss til taxikunder i Trondheim. Fra en kø av drosjer har kunden rett til å velge den bilen han ønsker (selv om det ikke populært hos sjåførene), og vi tror det er mange som vil foretrekke Tesla fremfor trøtte Toyotaer.

Og hvem er det som våger å satse vel halvmillionen på Tesla som privatbil? Skal man dømme etter besøket i Teslalokalet i Trondheim er menn i yngre årsklasser i flertall, men også forbausende mange i området rundt pensjonsalder.

Hvorfor går de for Tesla? Mye bil for pengene, etter manges mening. Flere gir også uttrykk for at de er fascinert av historien bak Tesla. En spennende utfordrer til etablert bilindustri med en friskus i sjefsstolen. De har tro på prosjektet og vil gjerne være med og støtte et «winning team». Et Tesla-kjøp gir deg en liten flik av den amerikanske drømmen

På bildet under en fornøyd André Hansen som skal lede Tesla i Trondheim.

André Hansen